Mainos

Puoliso hehkuttaa suhdettaan Markku Rossiin: "Se oli kohtalo – vihdoin nimi oveen"

2:43

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi ja hänen puolisonsa Matti Kaarlejärvi rekisteröivät ja julkistivat sunnuntaina kahdeksan vuotta sitten alkaneen parisuhteensa.

Kahden keskustapoliitikon elämä mullistui lopullisesti, kun Markku ja Matti tapasivat Tampereen kirjamessuilla sattumalta vuonna 2007, mutta vasta nyt oli oikea hetki paljastaa totuus suhteesta.

– Meidän suhteemme olisi voinut alkaa jo kaksi vuotta aiemmin. Asuin silloin Jyväskylässä, jossa eräs tuttuni sanoi minulle: minä tunnen erään miehen – Markku Rossin, joka matkustaa Kuopio-Helsinki -väliä. Markusta tulisi sinulle hyvä kaveri, ja te voisitte tukea toinen toisianne, muistelee Matti Kaarlejärvi.

Kaarlejärven ei kuitenkaan tehnyt asialle mitään.

– Mutta sitten kohtalo puuttui asiaan. Olin Tampereen kirjamessuilla esittelemässä kirjoja, kun Markku tuli kanssani juttelemaan ja ehdotti, että tapaisimme vielä illalla. Ajattelin, että siinäpä komea mies, että voihan tuon tavata uudestaankin.

– Tapasimme illalla, keskustelimme ja lähdimme omiin huoneisiimme. Jonkin ajan päästä Markku soitti ja halusi tavata vielä samana iltana uudestaan. Hän tuli huoneeseeni ja löi viski-ja konjakkipullot pöytään todeten, että nyt me otetaan ja keskustellaan. Tähän totesin, että en juo alkoholia, mutta voin ottaa vähän. Juttelimme kaikesta, mutta minä en tajunnut, että hän on kansanedustaja eikä se tullut puheeksi, paljastaa Kaarlejärvi.

"Luulin Markkua kuusimetsän omistajaksi"

Kaarlejärven mukaan Tampereen ensitapaamisen jälkeen miehet alkoivat soitella toisilleen.

– Kutsuin sitten Markun käymään Ranualle. Luulin häntä keskisuomalaiseksi kuusimetsän omistajaksi, koska hän puhui puiden ostamisesta tai myymisestä. Hain Markun autolla Rovaniemen lentokentältä, kun ihmiset alkoivat kätellä ja herroitella häntä. 

– Menimme autoon ja kysyin suoraan: nyt herra kertoo, että mikä mies sinä oikein olet? Hän kertoi olevansa kansanedustaja Markku Rossi. Minä olin siinä suu auki ja aloin nauraa. Kerroin sitten Markulle koko jutun; että häntä oli ehdotettu minulle kaveriksi jo pari vuotta sitten, sanoo Kaarlejärvi.

Tämän vierailun jälkeen suhde syveni. 

"Markku on perheen kokki ja minä siivoan"

Kaarlejärven mukaan perheen roolijako on tullut luontaisesti.

– Meillä minä hoidan perussiivouksen, ja Markku pedanttina ihmisenä tekee hienosäädöt sisustukseen. Markku on loistava ruuanlaittaja. Hän on muutenkin luonteeltaan harkitsevainen ja rauhallinen, kuin taas minä olen avoin ja äänekäs taiteilija.

– Nyt Kuopion yhteisen kotimme toiseen oveen tulee viimein myös minun nimeni. Meidän kotimme on yhdistetty kahdesta kerrostaloasunnosta. Toisessa ovessa on ollut tyhjä musta ovikyltti, mutta nyt siihen tulee minun nimeni. Markulle tulee niin paljon postia, että on hyvä, että meillä on omat postiluukut.

Kaarlejärven mukaan pariskunnan molemmat kodit –  Ranualla ja Kuopiossa – ovat jo molempien yhteisomistuksessa.

– Nyt minä voin vihdoin tulla virallisestikin Kuopiossa kotiin, iloitsee Kaarlejärvi.

"Veljet aina tienneet"

Kaarlejärven mukaan hän on kertonut aina avoimesti parisuhteestaan suvulleen.

Tie parisuhteen rekisteröimiseen on kuitenkin ollut pitkä. Asia kypsyi parin viime kuukauden aikana – kohtalon puututtua toistamiseen pariskunnan yhteiseen taipaleeseen. 

– Pari kuukautta sitten olimme joutua liikenneonnettomuuteen, kun meidän ohitsemme tullut auto törmäsikin lähellä ajavaan toiseen autoon. Siinä isä ja poika menehtyivät. Me jäimme henkiin. Tämän jälkeen sanoin, että totuuden pitää tulla julki.

Asiat saivat vauhtia lisää, kun itsenäisyyspäivän juhlissa Ylen selostaja sanoi minua Markku Rossin puolisoksi. Keskustelumme seurauksena päädyimme rekisteröimään parisuhteemme.

– Yllättäen Markun veljet kertoivat aina tienneensä suhteemme todellisen laidan, sillä vaimot olivat vaistonneet sen. Olin käynyt Markun sukulaisten luona autokuskina ja ystävänä. Markun veljet seisoivatkin rekisteröinnissä hänen rinnallaan. Tunne lataus oli valtava, hehkuttaa Kaarlejärvi.

"Olkoon tämä kannustuksena muille"

Kaarlejärven mukaan hän on kulkenut pitkän tien tähän totuuden hetkeen: lapsuus lestadiolaisperheessä Ranualla, keskustalainen valtuutettu Vesannolla ja nykyisin paluumuuttaja- taitelija Ranualla sekä kansanedustaja Markku Rossin puoliso.

– Meillä molemmilla on 50-luvulla syntyneiden rasitteet harteillamme. Mielestäni ihmiset haluavat, että poliitikkojen pitää olla nykyään inhimillisiä ja rehellisiä. Nyt oli meidän totuuden hetkemme. Olen hämmentynyt siitä, miten paljon olemme saaneet onnitteluja ympäri Suomen ja jopa ulkomailta asti. 

– Olkoon tämä kannustuksena muille, että ajat ovat muuttuneet. Nyt vihdoin voimme 60 vuotiaina olla rehellisessä ja avoimessa parisuhteessa, iloitsee Kaarlejärvi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.