Mainos

Puolentoista vuoden piina ohi: Venäjältä karkotettu suomalaisjohtaja sai vihdoin viisumin

Puolitoista vuotta sitten Venäjältä karkotettu liikemies Seppo Remes on saanut Venäjän-viisumin pitkän taistelun jälkeen.

– Epäilen, että se joka asian on ratkaissut, on se, joka kaikki asiat tässä maassa (Venäjä) ratkaisee, kertoo Remes MTV Uutisille Suomen Moskovan-suurlähetystön itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Remes, 61, kuului jopa 20 venäläisyhtiön hallitukseen ennen karkotustaan. Hän oli tuolloin lähtenyt lomalle Suomeen maaliskuun 2015 alussa, jolloin turvallisuuspalvelu FSB oli antanut hänelle rajalla virallisen varoituksen. Helsingin Sanomat kertoi tuolloin, että Remes oli kerännyt maan sähköyhtiöiden johtajista tietoja, joita ei saa luovuttaa vieraalle valtiolle. Remes piti väitteitä "täytenä huuhaana".

Tuosta reilua viikkoa myöhemmin Remes pysäytettiin lentokentällä ei-toivottuna henkilönä.

Remes sai tietää uudesta viisumistaan jo kolme viikkoa sitten, mutta päätti uskoa asiasta "vasta kun näkee viisuminsa". Paluu Venäjälle oli edessä viime perjantaina.

– Päällimmäinen tunne on helpottunut. Töiden jatkumisen suhteen aika näyttää. Nyt tärkeintä ovat perhe, kollegat ja ystävät, Remes kertoo MTV Uutisille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja