Puolassa jopa miljoona ihmistä osoittanut mieltään hallitusta vastaan – "Suurin mielenosoitus Varsovan historiassa"

Sadattuhannet osoittavat mieltä Puolassa – oppositio pelkää eroa EU:sta 1:34
Sadattuhannet osoittavat mieltä Puolassa – oppositio pelkää eroa EU:sta.

Puolan Varsovassa noin miljoona ihmistä on osoittanut mieltään maan hallitusta vastaan, kaupungin tiedottaja kertoo. Hänen mukaansa protesti oli suurin Varsovassa koskaan järjestetty mielenosoitus.

Aiemmin Puolan oppositiojohtaja, entinen pääministeri Donald Tusk kertoi satojentuhansien ihmisten osallistuneen hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen.

– Kun näen nämä sadattuhannet hymyilevät kasvot, minulla on hyvä tunne, että käänteentekevä hetki kotimaamme historiassa on tulossa, Tusk sanoi.

– Suuri muutos on meneillään – – tämä on merkki Puolan suuresta heräämisestä, Tusk sanoi Varsovan keskustaan saapuneille kannattajille, joista monilla oli Puolan ja EU:n liput.

Puolassa järjestetään parlamenttivaalit 15. lokakuuta. Tusk johtaa EU-myönteistä Kansalaisfoorumia (PO), ja puolue on tuoreimman IBRiS-mielipidekyselyn mukaan saamassa 27 prosentin kannatuksen. Nykyinen hallituspuolue, Jaroslaw Kaczynskin johtama EU-vastainen Laki ja oikeus -puolue (PiS) olisi saamassa 35 prosentin kannatuksen.

Donald Tuskin mukaan Kansalaisfoorumin teettämässä mielipidemittauksessa Laki ja oikeus -puolueen etumatka olisi kaventunut kahteen prosenttiyksikköön.

Laki ja oikeus -puolue järjesti tänään oman mielenosoituksensa Puolan eteläosassa sijaitsevassa Katowicessa.

Yli puoli miljoonaa puolalaista marssi Varsovassa konservatiivihallitusta vastaan 1:51
Kymmenen uutiset: Yli puoli miljoonaa puolalaista marssi Varsovassa konservatiivihallitusta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat