Puolan viisuedustaja Blanka rakastui Suomeen – ensivierailun aikana artistin elämä teki täyskäännöksen: "Emme todellakaan odottaneet, että näin kävisi"

Euroviisuista suursuosioon nousseen Blankan taustalla suomalaistiimi 9:23
Videolta näet, kuinka Blanka päätyi Suomeen tekemään musiikkia ja miten hän itse suhtautui Euroviisujen finaalissa Suomen karvaaseen tappioon Ruotsille.

Puolaa Euroviisuissa edustanut Blanka on vieraillut muutamaan otteeseen Suomessa tehdäkseen musiikkia suomalaisten tekijöiden kanssa.

Puolalainen artisti Blanka edusti kotimaataan toukokuussa Liverpoolin Euroviisuissa  kappaleellaan Solo. Lopullinen 19. sijoitus viisuissa jäi kauas kärjestä, mutta viisut muuttivat kuitenkin artistin elämän. 

Samaan aikaan, kun Blankan viisumatka oli alkamassa, syttyi myös hänen rakkautensa Suomea kohtaan. Kuluvan vuoden aikana artisti on vieraillut Suomessa muutamaan otteeseen, ensimmäistä kertaa alkuvuodesta, jolloin hän oli juuri voittanut Puolan viisukarsinnat. 

Tuolloin Blanka oli tulossa Suomeen biisintekoleirille. Ensimmäinen visiitti oli kuitenkin lähellä lykkääntyä. 

– Puolan viisukarsintojen jälkeen minulla oli lento Suomeen biisileirille varattuna seuraavalle aamulle. Me emme odottaneet, että voittaisin viisukarsintoja, ja Puolassa voittajan on mentävä seuraavana päivänä aamuohjelmaan vieraaksi. Ja meillä oli se lento seuraavana aamuna, joten meidän oli siirrettävä sitä myöhemmäksi, jotta pääsisin tänne, Blanka kertoi MTV Uutisille lokakuussa Helsingissä vieraillessaan. 

– Ihmiset eivät uskoneet sitä, emme todellakaan odottaneet, että näin kävisi. 

Blanka kertoo elämänsä muuttuneen täysin euroviisuedustajuuden myötä. Hänen musiikilleen löytyy nyt kuuntelijoita Puolan ulkopuoleltakin, ja kotimaansa jälkeen hänellä onkin seuraavaksi eniten kuuntelijoita Suomessa. 

Muun muassa siksi Blanka haluaa vierailla Suomessa jatkossakin. Toinen tärkeä syy on siinä, että hän työstää suomalaisten tekijöiden kanssa jälleen uutta musiikkia. 

Blankan tuorein sinkku, kuukausi sitten julkaistu Rodeo syntyi alkuvuodesta suomalaisvoimin. Yksi kappaletta työstäneistä suomalaisista on musiikintekijä Matias Keskiruokanen, joka on pistänyt merkille suomalaisten musiikkiammattilaisten vahvan nousun kansainvälisissä piireissä. Muun muassa euroviisuympyröissä Suomea pidetään yhä enemmän kiinnostavana maana. 

– Itse tässä olen tehnyt kahdeksan vuotta ammatiksi musiikkia, niin olen kyllä nähnyt sen, että suomalaisten tekijöiden taso on noussut tosi paljon. Ollaan saatu ehkä myös paljon itseluottamusta siihen tekemiseen. Tottakai Ruotsin sanotaan aina olevan kymmenen vuotta popmusiikissa edellä, ja me ollaan vähän aina tultu heidän jalanjäljissään. Nyt ollaan saatu ehkä sitä matkaa kurottua vähän lyhyemmäksi, Keskiruokanen arvioi. 

Yllä olevalta videolta näet, kuinka Blanka päätyi Suomeen tekemään musiikkia ja miten hän itse suhtautui Euroviisujen finaalissa Suomen karvaaseen tappioon Ruotsille. 

Lue myös:

    Uusimmat