Puolan presidentti: Hamasin hyökkäys Israeliin hyödyttää Venäjää – "Todennäköisesti uusi siirtolaisaalto Lähi-idästä"

Laiton maahanmuutto Eurooppaan kiihtyy jälleen: Puola ja Tshekki aloittivat tarkastukset Slovakian rajoillaan, valvonta vuotaa Balkanilla 2:08
Katso myös: Laiton maahanmuutto Eurooppaan kiihtyy jälleen – Puola ja Tshekki aloittivat tarkastukset Slovakian rajoillaan, valvonta vuotaa Balkanilla

Hamasin ja Israelin välinen konflikti on Puolan presidentin mukaan Venäjän etu, koska se vie kansainvälisen huomion pois Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Puolan presidentti Andrzej Duda arvioi tänään sunnuntaina puolalaisen Polsat News -uutiskanavan haastattelussa, että se saattaa lisäksi aiheuttaa uuden siirtolaisaallon Eurooppaan.

Puola on ollut Ukrainan vankka tukija Venäjän hyökkäyksen alusta lähtien ja antanut turvapaikan yli miljoonalle ukrainalaispakolaiselle. 

Se on kuitenkin torjunut jyrkästi kaikki Euroopan unionin mekanismit, jotka edellyttäisivät sitä ottamaan vastaan osan muista suunnista unioniin tulevia laittomia siirtolaisia.

Hamasin hyökkäyksessä Israeliin Puola pelkää nimenomaan siirtolaisten tulvaa.

– Hyökkäys hyödyttää varmasti Venäjää ja Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Se vie maailman huomion muualle. Mutta ennen kaikkea pelkään, että se valitettavasti aiheuttaa lisää ihmisten paineita muuttaa Eurooppaan, Duda sanoi Polsat Newsille. 

– Meille tulee todennäköisesti uusi siirtolaisaalto Lähi-idästä, joka iskee Eurooppaan. Turvallisuutemme, Puolan rajojen suojelu ja tietenkin myös Euroopan unionin ja Schengen-alueen rajojen suojelu tulevat entistäkin tärkeämmiksi.

Puola, Liettua ja Latvia ovat syyttäneet Valko-Venäjää siitä, että se on auttanut Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevien siirtolaisia ylittämään EU:n rajan. Valko-Venäjä on kiistänyt väitteen.

Lue myös:

    Uusimmat