Mainos

Puolan lakkoilevat maanviljelijät ja hallitus neuvotteluihin

Puolan maataloustuottajien ammattiliitot ja hallituksen edustajat ovat aloittaneet neuvottelut, joiden tarkoituksena on löytää ratkaisu osapuolten kiistaan valtiontukiasista ja maataloustuotteiden halvoista tuontihinnoista.

Lakkoilevat maanviljelijät ovat osoittaneet mieltään hallituksen maatalouspolitiikalle mm. tukkimalla kymmeniä teitä. Puolan työministerin Longin Kolomowskin mukaan neuvotteluista oli tullut mahdollisia, koska teitä ei ollut enää täysin katkaistu. Viljelijöiden radikaalia itsepuolustusjärjestöä johtava Andrzej Lepper sanoi kuitenkin, että tiesulkuja pidettiin yhä yllä ja "kasvavin joukoin". Puolan pääministeri Jerzy Busek sanoi maanantaina olevansa valmis tapaamaan maanviljelijöiden edustajia, jos ne ovat vuorostaan "valmiita noudattamaan demokraattisen maan lakeja" ja hylkäämään tiesulut.

Hallituksen edustajien mukaan seitsenkohtainen ehdotuslista oli laadittu ja se tultaisiin esittämään maanviljelijöille, jos neuvottelut saataisiin käyntiin. Ehdotuksiin kuuluisi mm. se, että hallitus yrittäisi estää halpojen lihatuotteiden ja hedelmien maahantuonnin Puolaan ja tarjoaisi maanviljelijöille uusia verohelpotuksia. Hallitus on kuitenkin haluton ylittämään budjettiaan tukeakseen maataloussektoria, jonka se uskoo vaativan selkeitä uudistuksia, kun Puola valmistautuu hakemaan EU:n jäsenyyttä. Lähes 40 miljoonan asukkaan Puolassa maatalousväestön osuus työvoimasta on edelleen 25 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.