Puola syyttää Valko-Venäjää häirinnästä laser- ja strobovaloilla – julkaisi videoita rajalta: "He yrittävät sokaista sotilaita"

Puola syyttää Valko-Venäjä laser- ja strobovalojen käyttämisestä – rajavartiosto julkaisi videon valojen käytöstä rajalla 0:31
Katso Puolan rajavartioston julkaisema video, jolla sen mukaan näkyy Valko-Venäjän puolelta tulevia laser- ja strobovaloja.

Puolan rajavartiosto syyttää Valko-Venäjän sotilaita laser- ja strobovalojen käyttämisestä sotilaidensa häirintään.

Puolan rajavartiosto julkaisi lauantaina Twitterissä videon, jossa sen mukaan näkyy, kuinka Valko-Venäjän puolelta rajaa osoitetaan puolalaisia sotilaita laser- ja strobovaloilla. Mediat eivät ole pystyneet vahvistamaan videon aitoutta.

– Tänään havaitsimme valkovenäläisten käyttävän vihreää laservaloa. Oletamme, että tarkoituksena on sokaista rajaa vartioivia sotilaitamme, rajavartiosto kirjoitti videon saatteeksi.

Valko-Venäjä on torjunut syytöksen ja sanonut sen olevan provokaatiota. Valko-Venäjän puolustusministeriö on puolestaan syyttänyt Puolan rajavartiostoa kyseenalaisista keinoista.

– Puolalaissotilaat jatkavat psykologisten vaikuttamiskeinojen käyttämistä siirtolaisiin, kuten kovaäänisiä kaiuttimia, valonheittimiä ja strobovaloja. He sivuuttavat Puolan maaperällä olevien ihmisten avunpyyntöjä, Valko-Venäjän rajakomitea sanoo.

Puola on lähettänyt CNN:n mukaan arviolta 15 000 sotilasta Valko-Venäjän rajalle lähipäivien aikana. Valko-Venäjää on syytetty hybridihyökkäyksestä siirtolaisten avulla. 

Valko-Venäjä järjesti yhdessä Venäjän kanssa sotaharjoituksen rajan tuntumassa perjantaina, mikä on kiristänyt tilannetta entisestään. EU, Nato ja Yhdysvallat ovat ilmaisseet huolensa tilanteen kärjistymisestä konfliktiksi.

Lue myös:

    Uusimmat