Mainos

Punainen risti: Filippiineille tulossa uusi katastrofi

Supertaifuunin runtelemalle Filippiineille on iskemässä uusi katastrofi, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Löövi sanoi, että ihmiset ovat lähteneet maaseudulta kohti kaupunkeja. Löövin mukaan arvioidaan, että noin 5 000 ihmistä pyrkii päivittäin maaseudulta kaupunkeihin.

- Tämä on valtava määrä. Se tarkoittaa, että Filippiinien katastrofin jälkiselvittely tulee kestämään tavattoman kauan aikaa, Löövi sanoi.

Löövin mukaan kaupunkeihin pyrkivät ihmiset ajattelevat, että kaupunki tarjoaa heidän lapsilleen paremman tulevaisuuden.

- Ei se (kaupunki) kauhean paljon voi tarjota. Nyt annetaan hätäapua, ja sen jälkeen ihmiset pitäisi saada palaamaan koteihinsa ja alkaa valtava jälleenrakennuksen vaihe, jossa tarvitaan paljon apua. Jos niin ei tapahdu,  kaupungit ja slummit kasvavat, Löövi sanoi.

Nälänhätä uhkaa

Tilanne Filippiineillä on edelleen erittäin vaikea. Yksi ongelma on, että tuhansista saarista koostuvassa valtiossa avun perillevieminen on erittäin vaikeata ja hidasta.

- Nämä avuntarvitsijat ovat hajallaan pienillä ja suurilla saarilla.  Tällä hetkellä arvioidaan, että noin kaksi ja puoli miljoonaa ihmistä tarvitsee välitöntä ruoka-apua. Siellä on oikeasti nälänhätä tulossa, Löövi sanoi.

Ruoka-avun lisäksi hätämajoitukselle on suuri tarve. Löövin mukaan yli kolme miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä asuntoa vailla.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja