Puluboin menestys jatkuu

Hittikirjaksi noussut "Puluboi ja ponin kirja" siirtyy nyt teatterin lavalle. Kansallisteatterin kantaesitys saa ensi-iltana ensi tiistaina. Kirjasarjasta on syksyllä tulossa myös jo neljäs kirja.

Veera Salmen kirjoittama kirja versioidaan nyt teatteriin. Kirjailija katsoi esityksen tänään ensi kertaa.

-Kyllä se on iso asia minulle, kun näkee oman tarinan tuolla tavalla teatterissa elävän. Puoliajan jälkeen tuntui aika surulliselta tämä tarina, jotenkin olin ajatellut sitä vähän kevyemmäksi ja huolestuin, että voi ei kirjotinko mä voin surullisen jutun.  Loppuosa oli sitten jotenkin niin sellainen valoisampi ja jäi kuitenkin sellainen positiivinen iloinen olo, kuvailee Veera Salmi.

Salmen Puluboi-sarjan ensimmäinen kirja julkaistiin jo vuonna 2012. Sen jälkeen kirjoja on julkaistu kaksi lisää ja syksyllä tulee jo neljäs.

-Sitä ennen tulee toinen kirjasarja, teen myös elokuvakäsikirjoitusta eli kiirettä riittää, kertoo lastentarhanopettajan työstä virkavapaalla oleva kirjailija.

Kakkarallia Hakaniemen torilla


Musiikkinäytelmässä on vauhtia ja kohellusta, mm. kakkarallia tai kakkalallia kuten ärrää vihaava ja puluja puolustava Puluboi sanoo.

- Tässä on kirjoitettu kaiken tämän alle ehkä raskaitakin asioita, äidin hermoromahdus ja isän työttömyys. Painava asia täytyy kuitenkin pukea kauniisiin vaatteisiin, kun tehdään teatteria lapsille, kertoo Puluboin roolin tekevä Jani Karvinen.

Kirjailija itse ilahtui Poni Main roolista


- Se oli loistava hahmo. Ehkä kirja kuitenkin oli enemmän kreisi kuin tämä teatteriesitys, jossa huolehdittiin siitä, miten perhe pärjää, pohtii Veera Salmi.

- Minun mielestä tässä on tunteinen kirjo, ilosta suruun. Ilman surua ei ole iloakaan. Tuntui myös ihanalta tehdä tällaista värikästä näytelmää. Tuntui ihan siltä kuin saisi tehdä jotain Bollywood-elokuvaa, miettii Maita esittävä Eeva Putro.


Lapset yleisönä aina suuri haaste


- Kyllä lapsille näytteleminen on aina kova juttu. Jos et saa heille myytyä sitä ideaasi, niin on piru merrassa. Tai pilu mellassa, niinkuin Puluboi sanoisi. Kuulostipa rivolta, nauraa Jani Karvinen.

Puluboin ja Ponin teatteri saa ensi-iltansa 28.1.2015 Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä. Esityksen ohjaa Jukka Rantanen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja