Puljujärven kohtalo ratkeamassa – NHL-valmentaja ylisti

Jesse Puljujärven loppukauden pelipaikka ratkeaa tulevien päivien aikana.

Yhdeksän peliä nyt Edmonton Oilersin matkassa pelannut Puljujärvi voidaan lähettää vielä AHL:ään ilman, että tulokassopimus astuu voimaan. Mikäli suomalaislupaus pelaa vielä yhdenkin pelin NHL:ssä, on myös loppukauden ajan pelipaikka mitä todennäköisimmin ylhäällä.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan kertoo seuranneensa Puljujärven kehitystä kauden mittaan ilolla. Vaikka alku ei ollut helpoin mahdollinen, on hyökkääjälupaus ollut viime peleissä todella pirteä.

Oilers koki torstain ja perjantain välisenä yönä 3-5-tappion New York Rangersille. 18-vuotias Puljujärvi oli vieraiden parhaimmistoa.

– Hän parantaa joka ilta. Hän tuntee olonsa varmasti itsevarmemmaksi. On ollut hieno seurata hänen kasvuaan, McLellan summasi kanadalaismedialle.

Yksi esimerkki komeasta venymisestä nähtiin ottelussa Rangersia vastaan, kun Puljujärvi blokkasi kovan laukauksen. Tilanne muuttui nopeasti Oilersin 2-1-hyökkäykseksi, joka päättyi suomalaislupauksen komeaan syöttöön ja ketjukaveri Patrick Maroonin maaliin.

– Hän (Puljujärvi) oli väsynyt ja laukaus teki varmasti kipeää. Luistelu ei ollut kevyttä. Mutta hän taisteli, piti kiekon ja pelasi tilanteen hienosti, McLellan kehaisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja