NHL-paikasta taistelevan suomalaispuolustajan otteet vakuuttivat päävalmentajan – "Hän on uniikki"

Edmonton Oilersin suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen säväytti peliotteillaan, kun Edmonton kukisti Winnipeg Jetsin NHL:n harjoitusottelussa.

24-vuotias Niemeläinen avasi maalihanat vain 40 sekunnin pelin jälkeen, kun hänen tarkka laukauksensa painui verkkoon. 197-senttinen Niemeläinen esiintyi muutenkin vahvasti kirjauttaen muun muassa kuusi taklausta.

Suomalaisen otteet keräsivät kehuja osakseen. Harjoitusleirin ensimmäisten päivien perusteella Niemeläisellä on hyvät saumat murtautua Edmontonin NHL-miehistöön.

– Hän on uniikki puolustaja. Hänen pelissään on tuo fyysinen elementti. Ihmiset eivät odota sitä. Hän on pitkä kaveri ja erinomainen luistelija. Hän on nostanut itsensä kamppailemaan peliajasta Edmonton Oilersin siniviivalla, päävalmentaja Jay Woodcroft kehuu Sportsnetin mukaan.

Niemeläisen pakkiparina ottelussa pelannut Jason Demers uskoo, että Niemeläisen pelityyli saattaa saada monen hyökkääjän puntin tutisemaan.

– Kun olet hyökkääjä, katsot ylös ja näet tuon kropan lähestyvän sinua, kaverit tulevat epäröimään, Demers sanoo.

Toisen kautensa Edmontonin organisaatiossa aloittava Niemeläinen pääsi pelaamaan 20 NHL-ottelua jo viime kaudella, mutta pääosin kausi kului kuitenkin vielä AHL:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja