Pukeutumisopas X-vartalolle: Korosta hoikkaa vyötäröä

Kadehdittu tiimalasivartalo, eli X-vartalo on äärimmäisen naisellinen vartalomalli, jonka parhaat puolet voi tuoda vaatetuksella upeasti esille. Poimi pukeutumisneuvojamestari Kikka Sepän vinkit siihen, kuinka kapeavyötäröisen ja muodokkaan naisen kannattaa korostaa vartalonsa parhaita puolia pukeutumalla oikein!

X-vartalon tunnistaa siitä, että sekä lantiolla että rinnoissa on muotoja ja vyötärö on hyvin selkeä ja kapea. X-vartaloita on sekä lievempiä että kurvikkaampia, mutta samaan tapaan kaikkien X-vartaloisten kannattaa korostaa pukeutumisella naisellisia muotojaan.

– X-vartaloisen ei kannata säikähtää sitä, että kaikki sopivat hameet ja housut jäävät vyötäröltä väljiksi. Niitä voi suosiolla käydä korjauttamassa. Vaateteollisuudessa ei ole otettu X-vartalomallin kapeaa uumaa ja naisellista lantiota juurikaan huomioon, pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä neuvoo.

Menneiden aikakausien tyyleistä erityisesti X-vartalomallin pukeutumiseen on paljon ammennettavaa.

– Erityisesti 1950-luvun pukeutumisesta kannattaa ottaa mallia, koska tiimalasivartalo oli silloin erityisen muodikas. Silloin oli ihan mielettömiä leikkauksia, jotka korostivat vyötäröä, Seppä vinkkaa.

Pukeutumisvinkit pähkinänkuoressa:

Tiimalasivartaloisen vartalo pääsee oikeuksiinsa silloin kun hoikkaa vyötäröä korostetaan entisestään ja kun sekä lanteille että yläosaksi valitaan tyköistuvia, laadukkaita materiaaleja.

Pääntie

V-mallinen kaula-aukko sopii vartalomallille X erityisen hyvin, sillä kauluksen muoto myötäilee vartalon luontaista mallia. Etenkin kietaisumekot pukevat X-vartalomallia hyvin jo siitäkin syystä, että kietaisumekoissa pääntie asettuu tavallisimmin v-kirjaimen muotoon.

Jakku

Kaikkein parhaiten X-vartalomallia pukee lyhyt jakku, koska X-vartaloisen lantio pyöristyy usein jyrkästi. Kun jakussa on vyötäröllä hyvät leikkaukset ja vyötärö tulee selvästi esille korostuu tiimalasin muoto

Vyö

Kun vartalomalli on X, kannattaa vyöllä korostaa hoikkaa vyötäröä. Erityisesti leveät vyöt pukevat X-vartalomallia vyötärön kapeimmalla kohdalla.

Farkut

X-vartalomallille istuvat erityisen hyvin korkeavyötäröiset farkut, jotka istuvat lanteille ja vyötärölle napakasti. Parhaimmillaan farkut korostavat lantion ja vyötärön välistä kaarta näyttävästi.

Suorat housut

Parhaiten X-vartalolle istuvat korkeavyötäröiset suorat tai kapeat housut.

Pikkumusta

Kun X-vartalolle valitsee pikkumustaa, kannattaa valita mahdollisimman naisellinen malli. Vartalonmyötäiset ja hyvin istuvat pikkumustat pukevat parhaiten tiimalasivartaloa. Mekon helma voi hyvin olla näyttävä, jotta kontrasti hoikan vyötärön ja näyttävän, leveän helman välillä korostuu.

Kevättakki

Parhaimmillaan takki korostaa X-vartaloisen vyötäröä – kannattaa siiis valita kevääksi ylle takki, joka korostaa vartalon luontaisia muotoja.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat