Puinen konserttikatsomo romahti ortodoksien loppiaisjuhlassa – ainakin 10 kuoli ja yli 100 loukkaantui Etiopiassa, loukkaantuneiden joukossa on myös yksi ulkomaalainen

Etiopiassa ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja yli sata loukkaantunut puisen katsomon romahduksessa. Paikallisen sairaalan lääkäreiden mukaan loukkaantuneita on ainakin sata, mahdollisesti jopa 150.

Toisen sairaalalähteen mukaan loukkaantuneilla on murtumia ja sisäistä verenvuotoa. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello kahdeksaa aamulla paikallista aikaa, kun puinen katsomorakenne romahti kesken ortodoksisen loppiaisjuhlan Gondarin kaupungissa maan luoteisosassa.

Onnettomuuden jälkeen ensihoito kuljetti loukkaantuneet sairaalaan ja tapahtuma jatkui aamupäivään saakka.

Kaupunkiin kokoontuu vuosittain yli miljoona ihmistä viettämään loppiaisjuhlaa, jota paikallisessa kirkossa kutsutaan nimellä Timkat. Juhlassa tuhannet ihmiset kastautuvat pyhässä vedessä.

Kaupunginhallituksen turvallisuusvastaava Tesfa Mekonnen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että juhlapaikan katsomo oli ammattilaisten rakentama ja romahti, koska sen päällä oli liikaa ihmisiä. Hänen mukaansa loukkaantuneiden joukossa on ainakin yksi ulkomaalainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja