Auto törmäsi väkijoukkoon Belgiassa – ainakin kuusi on kuollut

Paikalliset kertovat hetkestä, kun auto ajoi väkijoukkoon Belgiassa – aamuisen onnettomuuden uhriluku kasvanut 2:37
Ainakin kuusi kuollut auton ajettua väkijoukkoon Belgiassa – näin paikalliset kertoivat kauhun hetkistä.

Belgiassa ainakin kuusi ihmistä on kuollut, kun auto törmäsi väkijoukkoon aamulla lähellä La Louvieren kaupunkia. Tapauksesta uutisoivat useat mediat, muiden muassa tv-kanava RTL Info.

Aluksi viranomaiset ilmoittivat neljästä kuolleesta, mutta yleinen syyttäjä kertoi puolenpäivän jälkeen Suomen aikaa, että uhriluku oli noussut kahdella.

Karnevaalin alkua odottaneessa yli sadan ihmisen väkijoukossa loukkaantui lisäksi vakavasti ainakin kymmenen ihmistä. Joidenkin tietojen mukaan vakavasti loukkaantuneita olisi jopa 20.

Mediatietojen mukaan auto olisi kiihdyttänyt ennen osumistaan väkijoukkoon.

Törmäys tapahtui Strepy-Bracquegniesissa aamuviideltä paikallista aikaa. Ihmisjoukko oli juuri lähtenyt urheiluhallista palatakseen kylän keskustaan, kun auto syöksyi heidän päälleen.

Karnevaaliin osallistuneen RTL:n juontaja Fabrice Collignonin mukaan hän ei olisi uskonut todistavansa koskaan vastaavaa tilannetta. Juontajan mukaan iloinen tunnelma oli vaihtunut hetkessä kirkumiseen.

Paikallisen pormestarin mukaan poliisi on pidättänyt yhden ihmisen tapaukseen liittyen. Joidenkin tietojen mukaan autossa olisi ollut kaksi nuorta.

Belgian poliisi luonnehtii Hainaut'n maakunnassa sattunutta tapausta katastrofiksi.

Lue myös:

    Uusimmat