Näin silminnäkijät kuvailevat jalkapallostadionin kaoottista tilannetta – ainakin kahdeksan kuoli tungoksessa Kamerunissa

Kamerunissa Keski-Afrikassa useita ihmisiä on kuollut jalkapallostadionin ulkopuolella syntyneessä tungoksessa maan pääkaupungissa Yaoundessa.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut ja 38 loukkaantunut väentungoksessa Kamerunissa, Keski-Afrikassa.

Kuolleiden joukossa on BBC:n mukaan muun muassa 14-vuotias poika. CCN:n mukaan maan hallitus on kertonut tiedotteessaan, että 31 loukkaantuneista sai lieviä vammoja – seitsemän puolestaan loukkaantui vakavasti.

Katso yllä olevalta videolta, millaisen näyn tungos jätti jälkeensä ja miten tapahtumia todistaneet kuvailevat kaoottista tilannetta.

”Tilanne oli todella levoton”

Tanskalainen toimittaja Buster Emil Kirchner on kuvaillut tilanteen olleen todella kaoottinen hetkellä, jolloin tuhannet jalkapallofanit yrittivät päästä yhdestä sisäänkäyntiportista läpi. 

– Tilanne oli todella levoton – ihmiset juoksivat ja kiipesivät aidoille ja yrittivät päästä barrikadeista läpi., hän kuvaili tilannetta BBC:lle. 

Toimittajan mukaan stadionille pyrki sisään myös ihmisiä, joilla ei ollut lippuja otteluun. 

Myös toinen toimittaja kuvailee tilannetta levottomaksi. 

– On todella surullista, että ihmiset menevät katsomaan peliä, mutta lopulta kuolevat sinne, Leocadia Bongben kuvailee BBC:n Newsdaylle. 

Maan presidentti välitti osanottonsa

Maan presidentti Paul Biya on välittänyt ”syvimmät osanottonsa” uhrien omaisille ja vaatinut, että tapaus tutkitaan. 

Myös Afrikan jalkapalloliitto (CAF) on aloittanut oman tutkintansa tapauksen osalta. 

– Olemme jatkuvasti yhteydessä Kamerunin viranomaisiin ja paikallisiin järjestäjiin, liitto tiedottaa. 

Ottelu pelattiin tragediasta huolimatta

Kamerun isännöi parhaillaan jalkapallon Afrikan mestaruusturnausta. Maanantainen onnettomuus tapahtui ennen Kamerunin ja Komorien neljännesvälieräottelua, joka pelattiin tapahtuneesta huolimatta.

Peli päättyi Kamerunin voittoon 2–1. 

Jalkapallostadionille mahtuu 60 000 katsojaa, mutta paikallisten koronarajoitusten takia se oli tarkoitus täyttää vain 80-prosenttisesti.

Lue myös:

    Uusimmat