Puheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Katri Kulmuni on huolissaan tulevaisuudesta: "Keskusta on yhdessä historiansa vaikeimmista tilanteista"

7:40

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni tavoittelee keskustan puheenjohtajan paikkaa Antti Kaikkosen kanssa. Kulmunin sai lähtemään mukaan huoli puolueen tulevaisuudesta.

– Keskusta on yhdessä historiansa vaikeimmista tilanteista. Meillä on huonoja vaalituloksia alla. Tämä kansanliike on minulle hirveän rakas ja kannan huolta sen tulevaisuudesta.

– Ne asiat, jotka ovat kannatelleet keskustaa viimeiset sata vuotta, puhuttelevat suomalaisia edelleen. Sen takia uskaltauduin laittamaan itseni likoon. Luulen, että minulla olisi annettavaa siihen, että keskusta pääsee tästä vaikeasta tilanteesta eteenpäin, Kulmuni sanoo.

Kulmunin mukaan keskustan tulee olla väylä vaikuttaa ja osallistua.

– Keskustan täytyy olla Suomen suurin ja vaikuttavin puolue. Ihmiset pääsevät sen kautta muuttamaan paitsi kotiseutuaan, myös koko kotimaataan. Silloin vaikuttamisen keinojen täytyy olla sellaiset, että on helppo osallistua, hän sanoo.

Tämä erottaa Kaikkosesta

Kulmunin mukaan juuri osallisuus on se, joka erottaa hänet kilpakumppanistaan Antti Kaikkosesta.

– Keskustan syvä juuri lähtee siitä, että oman kotiympäristönsä puolesta voi tehdä työtä. Kysymys on silloin keskittämisestä ja hajauttamisesta. Se on ajasta ja paikasta riippumatonta, hän sanoo.

Hiljattain käydyssä eduskuntavaaleissa keskusta koki murskatappion. Viimeisten mielipidemittausten mukaan kannatus on 13 prosentin luokkaa.

– Varmasti on monenlaisia syitä ja arvioita siihen, miksi vaalitulos oli tämänkaltainen kuin oli. Ajasta toiseen täytyy joka ikinen päivä hankkia suomalaisten luottamus uudelleen ja kertoa mikä on visio tulevaisuudesta ja paremmasta Suomesta. 

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja