Keskustan Kaikkonen MTV:lle: "Varmasti joudumme ottamaan matsia hallituksen kanssa"

Keskustan uusi puheenjohtaja Antti Kaikkonen MTV:n Uutisextran vieraana

Antti Kaikkonen on valittu keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Kaikkonen voitti puoluekokouksessa pidetyssä äänestyksessä kansanedustaja Tuomas Kettusen äänin 1368–308.

MTV:n Uutisextrassa haastateltiin vastavalittua puheenjohtajaa keskustan puoluekokouspaikalla Jyväskylässä. Kaikkonen kertoo, että hänen tunnelmansa ovat hyvät:.

– Tehtiin iso kierros ympäri Suomea ehdokkuuden merkeissä ja puoluekokous teki tänään päätökset. Vahva tuki tuli. Hyvät on tunnelmat, tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

Kaikkonen pitää saamaansa äänivyöryä hyvänä alkuna puheenjohtajan pestiin.

– On laaja ja vahva tuki. Olen sanonut, että en ole mikään poppamies, että ei tämä nyt ihan tuosta vain onnistu. 

Kaikkosen mukaan asiat vaativat aikaa ja keskustan pitää ansaita kansan luottamus.

– Meidän on lähdettävä toimimaan siten, että suomalaisten luottamus keskustaa kohtaan voisi hiljalleen vahvistua ja sitä myöten sitten ehkäpä kannatuskin.

"Turvallisuus vahva teema keskustalle"

Keskustan kannatus on ollut matalalla jo pitkään. Kaikkonen kertoo ajattelevansa, että turvallisuuden pitää olla hyvin vahva teema keskustalle.

– Enkä tarkoita sillä vain sotilaallista maanpuolustusta, vaikka se onkin hyvin tärkeää. Tarkoitan myös sitä, että kaduillamme ja kyläteillämme pitää olla turvallista liikkua. Toimivat arjen palvelut ovat turvallisuutta vauvasta vaariin. Varhaiskasvatus, koulutie, terveyspalvelut, ikäihmisten vanhuuden turva – kun nämä toimivat, sekin luo turvallisuutta.

Kaikkonen mainitsee myös kotimaisen ruuan ja energian puolustamisen.

– Ne ovat melkoisia henkivakuutuksia tässä ajassa.

Kaikkosen mukaan Suomella ei ole varaa jättää hoitamatta mainittuja asioita.

– Mutta kyllä myös valtion talouteen täytyy suhtautua vakavasti. Olemme tehneet vaihtoehdon hallituksen politiikalle. Lähdemme siitä, että velkaantumista pitää kyllä hillitä, mutta se pitää tehdä oikeudenmukaisemmalla tavalla.

"Keskusta on keskellä"

Kaikkonen toteaa, että hänen puheenjohtajakaudellaan keskusta on poliittisella kartalla keskellä.

– Katsome keskelle ja eteenpäin. Tässä meidän täytyy pystyä toimimaan niin, että meidät tunnistetaan keskelle, eikä mihinkään laitaan kuuluvaksi.

Kaikkonen kertoo uskovansa, että ihmiset tulevat kyllästymään nykyiseen "kahtia jakavaan politiikkaan".

Kaikkonen kertoo myös aikovansa olla läsnä omassa kodissaan.

– Uskon, että hyvällä työnjaolla ja hyvällä suunnittelulla kyllä pystyy paljon tekemään. Kyllä minua tullaan näkemään ympäri Suomea, se on varma asia.

Kaikkosen mukaan oppositiossa oleva keskusta tukee hallitusta sellaisissa asioissa, missä varmistetaan Suomen turvallisuutta tai useissa sellaisiassa hankkeissa, joissa tasapainoitetaan valtion taloutta. 

– Mutta tulemme kyllä varmasti haastamaan hallitusta joissakin muissa asioissa, kuten vaikkapa siinä, miten neuvolapalvelut tai ikäihmisten palvelut turvataan. Kyllä tässä varmasti tulee paikkoja, missä pikkasen  matsia joudumme hallituksen kanssa ottamaan.

Kaikkosen mukaan keskusta pyrkii rakentamaan "kasvun tien ja valoisamman vaihtoehdon".

– Hallitus ei näköjään sellaista pysty tarjoamaan. Me tulemme sen tekemään.

Lue myös:

    Uusimmat