Puhdista tuulilasi oikein – asiantuntija luottaa perinteisiin keinoihin

Kevätaurinko paistaa matalalta ja haittaa autoilijan havainnointia – on tärkeää, että tuulilasi pysyy kirkkaana.

Auton tuulilasi kerryttää kilometrien kuluessa itseensä likaa ja naarmuja sekä nastan- ja kiveniskemiä.

Tuulilasin puhtaudesta on helppo pitää huolta itse.

– Käytän tuulilasin puhdistamiseen suihkutettavaa ikkunanpesuainetta – samaa, jolla pesen ikkunat ja peilit myös kotona. On olemassa myös erityisesti autokäyttöön suunniteltuja ikkunanpesuaineita. Noudata pesuainevalmistajan ja auton käyttöohjekirjan ohjeita varmistaaksesi puhdistusaineen soveltuvuus, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen vinkkaa.

Mikrokuitua tai perinteisempiä menetelmiä

Tuulilasia voi hoitaa vanhanaikaisin tai moderneimmin keinoin.

– Mikäli käytät pesuainetta, on ikkuna kuivattava huolellisesti. Raitojen välttämiseksi kuivakin lasi on vielä kuivattava pariin kertaan. Talouspaperi on hyvää kuivaukseen ja sitä on syytä varata runsaasti, Vesalainen kertoo.

Hänen mukaansa lasin voi sisäpuolelta puhdistaa myös mikrokuituliinalla.

– Näihin on olemassa myös erilaisia varsisysteemeitä, jotka helpottavat hankaliin paikkoihin pääsyä. Noudata mikrokuituliinan mukana tulleita ohjeita. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että pesuainetta käyttämällä ja kuivaamalla lopputulos on parempi kuin mikrokuitupyyhkimellä.

Muista putsata lasi sisä- ja ulkopuolelta

Vesalainen muistuttaa, että tuulilasin ulkopinta putsaantuu autoa pestäessä, mutta tuulilasin sisäpinta jää helposti puhdistamatta. Samoin käy usein myös auton hansikaslokerossa säilytettäville aurinkolaseille.

– Likaiset lasipinnat vaikeuttavat havainnointia tuntuvasti – tuulilasin lisäksi myös silmä- tai aurinkolaseissa, Vesalainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat