Puhdista pakastin pakkasella

Jos pakastimen ritilöitä ei erota jääkerroksen alta ja mansikkarasiat ovat hileiden peitossa, on syytä sulattaa pakastin. Valitse projektiin kipakka pakkaspäivä. Kytke pakastin tarvittaessa pakastusteholle vuorokautta ennen sulatusta, jotta pakasteet säilyvät paremmin sulatuksen ajan. Katkaise virta pakastimesta ja kanna pakasteet laatikoissa tai muovikasseissa ulos hankeen tai parvekkeelle.

Pane kuumalla vedellä täytettyjä astioita pakastimeen, jotta sulatus sujuu nopeammin. Poista irronneet jääkimpaleet ja anna muun jääkerroksen sulaa rauhassa. Pyyhi ja kuivaa laite. Kytke pakastin pakastusteholle, kunnes lämpötila on laskenut jälleen lähelle -18 astetta. Siirrä pakasteet takaisin.

Projektin tiimellyksessä voi myös nauttia pakkaseen talletetuista kesämuistoista. Tässä pieni herkkuvinkki pakkasprojektia vauhdittamaan:

Mansikkapehmis

  • (4-5 annosta)
  • 500 g pakastemansikoita
  • 1 prk (2–2 1/2 dl) vaniljakastiketta

Kaada jäiset mansikat monitoimikoneen kulhoon ja anna sulaa 15-30 minuuttia.

Hienonna marjat leikkuuterällä tasaiseksi murskaksi ja valuta joukkoon vaniljakastike koneen käydessä.

Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

Jaa pehmis jälkiruokamaljoihin.

Tarjoa heti tai pane kulhot hetkeksi pakastimeen.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat