Puhdasta pienellä vaivalla

Siivouksessa tärkeitä seikkoja ovat välineet, siivouksen sykli ja järjestys sekä välinehuolto.

Mummon vanhat vinkit kaipaavat päivitystä: oikein valitut välineet parantavat paitsi siivoustehoa myös kokemusta – viikkosiivouksesta voi jopa nautiskella!

Ammattivälinesiivouksen markkinajohtajan Vileda Professionalin, tuotepäällikkö Jussi Kotomäki antaa parhaat ohjeet kotisiivoukseen:

1. Varmista, että siivouskaapistasi löytyvät kelpo välineet kodin eri pinnoille. Uusia siivousvälineitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti: tuotekehittely on tehokasta. Äidin vinkkaama viiden vuoden takainen lasta ei ole ykköskapine enää. Siivousvälineet kannattaakin päivittää säännöllisesti.

2. Siivousvälineiden pitää olla paitsi ajanmukaiset myös oikeat. Kaluste-, lasi- ja teräspinnoille suositellaan monikäyttöisiä ja tavattoman tehokkaita mikrokuituliinoja, kertaaminen liesi puhdistuu puuhaan varta vasten suunnitellulla sienellä. Herkät puu-, parketti ja laminaattilattiat kannattaa pestä mikrokuituisella parkettimopilla, ei vanhalla vettä valuvalla lankamopilla.

3. Siivousvälineitä ei sullota siivouksen päätteeksi vain kaappiin – ne pitää pestä! Esimerkiksi keittiöliina huuhdotaan aina kylmällä, luontoa säästävällä vedellä ja ripustetaan kuivamaan ilmavasti. Kestokäyttöliinat pestään säännöllisesti pesukoneessa, mieluiten jokaisen käyttökerran jälkeen! Ne voi sujauttaa myös tavallisen pyykin joukkoon, kunhan muistaa noudattaa pesuohjetta. Harjat, varret ja kuivaimet pyyhkäistään puhtaalla siivousliinalla käytön päätteeksi.

4. Siivousjärjestyksellä on väliä. Etene puhtaasta pinnasta likaiseen, ylhäältä alas ja kuivasta märkään. Hanki oma siivousliina kylpyhuoneelle, keittiölle ja muille kodin pinnoille. Muista puhdistaa myös kosketuspinnat, kuten kahvat ja valonkatkaisijat, jotka keräävät pöpöjä. Siivoamalla jotakin joka päivä ja kerran viikossa huolellisemmin, välttyy suursiivouksilta.

5. Mikäli mahdollista, suosi ympäristöystävällisiä siivousvälineitä ja -aineita. Muista, että viileä vesi kuormittaa luontoa vähemmän kuin lämmin. Siivoustulosta kylmä vesi ei heikennä.

Kuvat: Vileda

Artikkelin tarjoaa: Vileda

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat