Mainos

"Puhdasta apulantaa, oksennus ja kurapaukku" – Rakennusliitolta värikäs täystyrmäys irtisanomissuojan heikentämiselle

14:38

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas lataa täyslaidallisen arvostellessaan hallituksen työelämää koskevia linjauksia. Suokkaan hampaissa on erityisesti tuore linjaus irtisanomissuojan heikentämisestä. 

Kilpailukyky eli kiky-sopimuksen taustalla oli hallituksen ja työnantajien tavoite alentaa yritysten työvoimakustannuksia 15 posenttia, Suokas kertaa hallituksen taannoisia päätöksiä.

– Muuten Suomi olisi kuulemma jäänyt pysyvästi kilpailijamaista jälkeen ja talouskasvun mahdollisuudet menetetty. Nyt jokainen tietää, että propaganda oli puhdasta apulantaa, Suokas tykittää tuoreessa blogikirjoituksessaan

– Kun päätökset eivät perustu tietoon eivätkä kokemukseen, ne perustuvat johonkin muuhun. Urbaanilegendoihin tai yksittäisten henkilöiden mielipiteisiin.

"Oksennus" ja "kurapaukku"

– Hallituksen uusin oksennus palkansaajien päälle on irtisanomissuojan heikentäminen alle 20 hengen yrityksissä. Jokainen työoikeutta ammatikseen seuraava ymmärtää, että viritys on täysin kurapaukku. 

Suokas mainitsee kirjoituksessaan myös työoikeuden professori Seppo Koskisen esittämän kritiikin. Koskinen pitää tällaisen lainsäädännön toteuttami käytännössä mahdottomana.

– Oletus, että erityisesti pienissä yrityksissä olisi suuri tarve irtisanoa työntekijöitä näiden henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella, on harhainen. Miten tällainen aivopieru on voinut edetä hallituksen päätökseksi saakka, kysyy Suokas blogissaan.

Irtisanomiset harvinaisia ja riidat vielä harvinaisempia

Suokkaan mukaan henkilökohtaisilla perusteilla tapahtuvat irtisanomiset ovat harvinaisia ja niistä aiheutuvat riidat vielä harvinaisempia. Hänen mukansa Rakennusliitto myöntää oikeusapua tällaisiin riitoihin muutaman kerran vuodessa. 

– Valtaosa rakennusalan yrityksistä on pieniä. Silti niissä ei tapella. Ei riiteleminen kuulu ihmisluontoon. Jokainen haluaa lähteä aamulla hyvällä mielellä töihin, tehdä töitä mukavassa ilmapiirissä työkavereiden kanssa ja palata terveenä kotiin.

Moni työtön olisi valmis heikompaan irtisanomissuojaansaadakseen työpaikan. Video vuodelta 2015.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.