Mainos

Psykoterapeutti Maaret Kallio: "Onnellisuuteen liittyy paljon väärinkäsityksiä"

5:13

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio vieraili Huomenta Suomessa keskustelemassa suomalaisten onnellisuudesta. Asiantuntija kertoi ohjelmassa huomanneensa, että moni tavoittelee onnellisuutta väärin keinoin.

Onnellisuudesta on tehty nykypäivänä tavoite, jota moni tavoittelee verenmaku suussa. Maaret Kallion mukaan onnellisuus elämän ainoana maalina on epärealistinen tavoite.

– Kyllähän ihminen haluaa olla onnellinen ja se on mielestäni hyvin ymmärrettävää ja luonnollista – kukapa meistä ei haluaisi? Mutta onnellisuuteen liittyy paljon väärinkäsityksiä ja siihen pyritään väärin tavoin, Kallio kertoo.

– Ihmiset, jotka pyrkivät onnellisuuteen ovat itse asiassa vähemmän onnellisia kuin ne, jotka pyrkivät tekemään elämästään sellaista, että se on jotenkin arvokasta ja olemaan sellaisten asioiden äärellä, jotka itselle merkitsevät, Kallio toteaa.

Onnellisuuden salaisuus onkin psykoterapeutin mukaan se, että sitä ei jahtaa neuroottisesti. 

– Onnellisuus tulee sivutuotteena, mutta jos jahtaat onnellisuutta tai täydellistä elämää tai virheettömyyttä, niin se kyllä enemmän ajaa toiseen suuntaan, Kallio kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.