PSG-valmentaja analysoi rangaistuspotkuun johtanutta käsivirhettä: ”Olen suuri VAR-järjestelmän kannattaja ja pysyn sellaisena”

PSG:n lähtökohdat Mestarien liigan neljännesvälierien toiseen osaotteluun keskiviikkona olivat täydelliset. Vieraskentältä oli hankittu 2-0-voitto ja vastustajan optimaalinen avauskokoonpano oli käytännössä kokonaan sairastuvalla. Tätä vasten pelaajien, omistajien ja päävalmentaja Thomas Tuchelin järkytys tulokseen on ymmärrettävää.

Mestarien liigassa menestymistä voidaan tällä hetkellä sanoa PSG:n olemassaolon ainoaksi syyksi. Siksi kommentit ja katseet pariisilaisten leirissä olivat myöhään keskiviikkoiltana jälleen edellistä kevättä synkempiä.

Tuchelilta kysyttiin, oliko pelaajilla ollut vaikeuksia käsitellä ottelun lähtökohtien tuomia paineita.

– En voi sanoa kyllä, en voi sanoa ei, sillä reagoimme hyvin Unitedin ensimmäiseen maaliin, Tuchel sanoi toimittajille Reutersin mukaan.

– On kammottavaa ja julmaa hävitä tällainen ottelu, kun emme ansainneet pudota noiden 180 minuutin jälkeen. Toisen maalin jälkeen tilanne muuttui, sillä Manchester Unitedilla ei ollut mahdollisuuksia maalintekoon, mutta silti he tekivät kaksi. Unitedin toisen maalin jälkeen olimme ulkona, Tuchel tilitti.

Putoaminen Unitedille avasi kahden vuoden takaisia haavoja, kun PSG oli voittanut Barcelonan avausosassa 4-0 ja hävisi toisen osaottelun kotikentällään 1-6.

– Meidän ei tulisi pudota tähän Barcelona-vertailun ansaan tehdäksemme aivomme iloiseksi.

– He tekivät kolme maalia ilman hyökkäämistä, ilman maalipaikkojen rakentamista. Vaikeaa, ehkä jopa mahdotonta, analysoida tätä.

Tappiosta entistä vaikeamman teki niellä tapa, jolla United ratkaisevan osumansa teki. VAR tarkisti mahdollista käsivirhettä videonauhoilta kauan.

– Olen suuri VAR-järjestelmän kannattaja ja pysyn sellaisena.

– Kun Diogo Dalot laukoi, olin varma, että pallo menee maalin yli. Olin yllättynyt kulmapotkusta. Käsivirhe on erittäin vaikea tuomita, kun asiasta on niin monenlaisia näkemyksiä. Aina on ihmisiä, jotka sanovat kyllä ja aina heitä, jotka sanovat ei. Minulle se oli maalin ohi menevä laukaus, josta palkitseminen rangaistuspotkulla oli kova päätös.

Lue myös:

    Uusimmat