PS-vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yritys oli poliisin mukaan hyvin suunniteltu – mahdolliset tekijät tallentuivat silti valvontakameraan

3:55
Katso aiempi lähetys: Pahoinpidellyksi joutunut perussuomalaisten Pekka Kataja palasi torille – aikoo ehdokkaaksi kuntavaaleissa.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistunut murhan yritys on poliisin mukaan ollut suunnitelmallinen teko.

– Hyvin suunniteltu, täsmentää tutkintaa johtava keskusrikospoliisin rikoskomisario Jussi Luoto.

Luoto ei ota kantaa siihen, kuinka pitkään tekoa oli ajallisesti suunniteltu ja oliko PS-veteraania esimerkiksi seurattu jo pitkään.

– Mahdolliset epäillyt ovat tallentuneet valvontakameran kuviin tekopaikan tuntumassa, Luoto kertoo.

Luoto ei kerro, ovatko kuviin tallentuneet henkilöt tunnistettavissa.

– Siihen suuntaan, hän toteaa.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsän Jämsänkoskella heinäkuussa.

Pekka Kataja on aiemmin kertonut, että kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä. Kataja joutui sairaalahoitoon Tampereelle. Hän on sittemmin päässyt pois sairaalasta.

KRP kertoi perjantaina, että kaksi miestä on vangittu todennäköisin syin Katajan murhan yrityksestä epäiltyinä.

Toinen miehistä on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen. Toinen vangittu epäilty on äärioikeistovaikuttaja Tero Ala-Tuuhonen. Ala-Tuuhonen on kuulunut Soldiers of Odinin johtohahmoihin Jyväskylässä. Hän myös johtaa Suomen äärioikeistoa kokoavaa Kansallismielisten liittoumaa.

KRP ei edelleenkään kerro tässä vaiheessa, ovatko vangitut kaksi miestä juuri ne, joiden epäillään käyneen Katajan kimppuun. Poliisi pitää mahdollisena, että epäiltyyn murhan yritykseen liittyy vielä vapaalla olevia muita osallisia.

Poliisi selvittää yhä myös rikoksen motiivia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja