PS-nuorten pakkoruotsia vastustavasta videosta somekohu – "Jos mitattaisiin kuin joulukinkkua, olisivat yhä sikalassa"

PS-nuorten pakkoruotsia vastustava video on kerännyt yli 130 000 katselukertaa Facebookissa keskiviikkoaamuun mennessä.

Perussuomalaiset Nuoret ovat ennenkin nousseet otsikoihin erilaisilla julkisuustempauksillaan. Eilen illalla järjestö julkaisi videon, jossa puheenjohtaja Sebastian Tynkkystä ruoskitaan Helsingin Senaatintorin portailla. Videossa vastustetaan ruotsin kielen pakollista opetusta peruskouluissa sanoilla; ”Pakko ei ole kuin kuolla ja opiskella ruotsia.”

Video herätti heti jonkin tasoisen somekohun. Esimerkiksi videota on kommentoinut usea suomenruotsalainen ja muutkin, jotka ovat nostaneet esille paheksuntansa ja myös muistuttaneet, että Suomessa moni muukin on koulussa pakollista kuin vain ruotsi.

Asiasta keskusteltiin myös Twitterissä PS-Nuorten puheenjohtajan voimin. Sebastian Tynkkynen jakoi kuvakaappauksena kuvan, jossa on RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja sanat: "Jos PS-nuorten poliittista kypsyyttä mitattaisiin kuin joulukinkkua, niin he olisivat vielä sikalassa". Twitterissä olleesta lauseesta on siis tykännyt RKP:n puheenjohtaja, hän ei ole twiitannut sitä. Alunperin twiitin on lähettänyt RKP:n nuorisojärjestö Svensk Ungdomin jäsen. 

PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vastasi tähän Twitterissä toteamalla, että joku menetti hermonsa. Tynkkynen on lisäksi todennut Twitterissä, että video kannatti tehdä, vaikka se rankkaa olikin. 

Juttua muokattu 28.12.2016 klo 12:12: Juttua korjattu. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikson ei ole ottanut itse kantaa asiaan Twitterissä tai muualla julkisuudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja