PS:n Meri: Toivottavaa, että tiedustelulaki mahdollisimman pian voimaan – Halla-ahon mukaan ei riitä terrorin torjuntaan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Leena Meren mukaan puolueen yleinen mielipide on, että tiedustelulaki pitäisi saada mahdollisimman pian voimaan. Meren mukaan puolueessa ei kuitenkaan ole ryhmäpäätöstä asiasta.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää tiedustelulakia tarpeellisena, mutta yksin riittämättömänä keinona terrorismin torjuntaan. Hänen mukaansa hetken mielijohteesta tehtyjä tekoja ei pystytä torjumaan tiedustelun avulla.

Jos perustuslakia muutetaan tiedustelulainsäädännön takia, perussuomalaiset aikovat Halla-ahon mukaan vaatia, että sitä voidaan muuttaa niin, että paperittomasti maassa olevien vapaata liikkumista voidaan rajoittaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi tänään kutsuvansa eduskuntaryhmät heti syyskauden alussa neuvottelemaan tiedustelulakien uudistuksesta. Kaikkonen vetosi etenkin oppositiopuolueisiin, jotta perustuslain edellyttämä määräenemmistö saadaan aikaan.

Tuoko uusi tiedustelulaki turvaa? 10:00
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat