Tiedustelulaki kuuluu politiikan syksyn kuumoittaviin teemoihin – ryhmyreiden kokous perjantaina

SDP on valmis hyväksymään uutta tiedustelulakia jos reunaehdot täyttyvät 2:10

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat perjantaina keskustelemaan tiedustelulaista, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen STT:lle. Hän on itse kutsunut puheenjohtajat koolle.

Kaikkosen mukaan tarkoitus on keskustella tiedustelulain sisällöstä ja siitä, millä tavalla laki olisi mahdollista viedä läpi jo tämän eduskuntakauden aikana.

Tiedustelulakiin tarvitaan perustuslain muutos. Jos se halutaan hoitaa tällä vaalikaudella, sen taakse tarvitaan viiden kuudesosan enemmistö eduskunnasta. Eturivin päättäjät ovat patistaneet eduskuntaa tiedustelulain mahdollisimman pikaiseen hyväksymiseen Turun puukotusten jälkeen.

Hallitus hakee opposition tukea tiedustelulakien kiirehtimiselle 2:10

Kiirehtimismenettelyä ei ole käytetty kertaakaan nykyisen perustuslain aikana ja se mietityttää esimerkiksi vihreitä ja SDP:tä.

Tiedustelulaki on yksi syksyn kuumoittavimmista politiikan teemoista Turun puukotusten jälkimainingeissa.

– Turvallisuus laajemminkin teemana on varmasti tänä syksynä paljon esillä. Myös kansainvälinen ulkopoliittinen, jännitteinen tilanne näkynee eduskuntatyössäkin tavalla tai toisella. Syksyllä on muun muassa suuria sotaharjoituksia ihan lähialueilla, että varmaan se Suomessakin keskusteluttaa, Kaikkonen uskoo.

Tuoko uusi tiedustelulaki turvaa? 10:00

Lue myös:

    Uusimmat