Mainos

Tiedustelulaki kuuluu politiikan syksyn kuumoittaviin teemoihin – ryhmyreiden kokous perjantaina

2:10

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat perjantaina keskustelemaan tiedustelulaista, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen STT:lle. Hän on itse kutsunut puheenjohtajat koolle.

Kaikkosen mukaan tarkoitus on keskustella tiedustelulain sisällöstä ja siitä, millä tavalla laki olisi mahdollista viedä läpi jo tämän eduskuntakauden aikana.

Tiedustelulakiin tarvitaan perustuslain muutos. Jos se halutaan hoitaa tällä vaalikaudella, sen taakse tarvitaan viiden kuudesosan enemmistö eduskunnasta. Eturivin päättäjät ovat patistaneet eduskuntaa tiedustelulain mahdollisimman pikaiseen hyväksymiseen Turun puukotusten jälkeen.

2:10

Kiirehtimismenettelyä ei ole käytetty kertaakaan nykyisen perustuslain aikana ja se mietityttää esimerkiksi vihreitä ja SDP:tä.

Tiedustelulaki on yksi syksyn kuumoittavimmista politiikan teemoista Turun puukotusten jälkimainingeissa.

– Turvallisuus laajemminkin teemana on varmasti tänä syksynä paljon esillä. Myös kansainvälinen ulkopoliittinen, jännitteinen tilanne näkynee eduskuntatyössäkin tavalla tai toisella. Syksyllä on muun muassa suuria sotaharjoituksia ihan lähialueilla, että varmaan se Suomessakin keskusteluttaa, Kaikkonen uskoo.

10:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.