Prinssi William julkaisi herkän kuvan prinssi Philipistä lapsenlapsenlapsensa prinssi Georgen kanssa: "Olen ikuisesti kiitollinen"

2:33
Prinssi Philip on kuollut – tällainen hänen elämänsä oli kuningatar Elisabetin rinnalla

Viime perjantaina menehtyneellä prinssi Philipillä oli monta roolia. Prinssi Williamille hän oli ensi sijassa isoisä.

Prinssi Philip menehtyi perjantaina 9. huhtikuuta 99 vuoden iässä. Nyt hänen pojanpoikansa ja kruununperijä prinssi William  muistelee isoisäänsä koskettavassa kirjoituksessa.

Prinssi William julkaisi Instagramissa suloisen kuvan, jossa prinssi Philip on hevoskärryjen ohjaksissa ja vierellä istuu hänen pojanpojanpoikansa prinssi George.

Hän kertoo prinssi Philipin omistaneen koko elämänsä yhteiskunnan, maan, kuningattaren, vaimonsa ja heidän perheensä palvelemiseen.

– Olen onnekas, että olen saanut kasvaa hänen esimerkkinsä mukaisesti. Ja olen saanut hänen läsnäoloaan myös aikuisena.

– Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että vaimoni sai monta vuotta aikaa hänen tutustumiseensa ja se ystävällisyys, mitä hän osoitti vaimolleni. En koskaan pidä itsestäänselvyytenä niitä erityisiä muistoja, joita lapsillani on heidän isoisoisästään, kun hän tuli hakemaan heitä kärryillään. Hänellä oli mukanaan tempaava seikkailunhalu ja ilkikurinen huumorintaju, prinssi kirjoittaa.

Prinssi William aikoo jatkaa kuningattaren tukemista isoisänsä tapaan.

Catherine ja minä aiomme jatkaa sitä, mitä hän olisi halunnut: kuningattaren tukemista vuosiksi eteenpäin. Tulen ikävöimään isoisääni, mutta tiedän, että hän haluaisi meidän jatkavan työntekoa.

Britannian prinssi Philip haudataan ensi lauantaina. Ennen hautajaisia Britanniassa järjestetään minuutin hiljainen hetki.

Hautajaisista tulee kuitenkin varsin pienimuotoiset, sillä maan koronarajoitusten vuoksi niihin saa osallistua enintään 30 ihmistä, jos osallistujat eivät asu samassa taloudessa.

Prinssi Philip: Kuninkaallinen elämä -dokumentti mtv-palvelussa katsottavissa nyt!  MTV3-kanavalla sunnuntaina 18.4. klo 17.55.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja