Kuningatar Elisabet rikkoi hiljaisuuden syntymäpäivänään: "Perheeni ja minä haluamme kiittää kaikkia tuesta ja ystävällisyydestä"

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla.

Kuningatar Elisabet julkaisi henkilökohtaisen kirjoituksen syntymäpäivänään.

Kuningatar Elisabet viettää 21. huhtikuuta syntymäpäiväänsä. Kaikkien aikojen pisimpään vallassa ollut ja brittien rakastama kuningatar täyttää jo kunnioitettavat 95 vuotta.

Tänä vuonna kuningattaren syntymäpäivää varjostaa hänen pitkäaikaisen puolisonsa prinssi Philipin kuolema. 9. huhtikuuta menehtynyt Edinburghin herttua haudattiin sotilaallisin menoin viime viikonloppuna. Pari ehti olla naimisissa 73 vuotta.

Hautajaispäivänä kuningatar sai myös lisää ikäviä uutisia, sillä hänen ystävänsä ja pitkäaikainen neuvonantajansa Sir Michael Oswald kuoli lauantaina. Oswald oli kuollessaan 86-vuotias. Asiasta kertoi muun muassa brittilehti Mirror.

Kuningatar rikkoi hiljaisuuden prinssi Philipin kuoleman jälkeen syntymäpäivänään ja hovi julkaisi sosiaalisen median tileillään monarkin viestin. Kuningatar kertoo, että hän on saanut 95-vuotissyntymäpäivänään lukuisia onnitteluja, joita hän arvostaa suuresti.

– Vaikka olemme samaan aikaan perheenä suuren surun keskellä, meille on tuonut lohtua nähdä ja kuulla kaikkia niitä muistoja, joita olette jakaneet miehestäni niin Britanniassa, Kansainyhteisössä ja muaalla maailmassa.

– Perheeni ja minä haluamme kiittää kaikkia tuesta ja ystävällisyydestä viime päivinä. Meitä syvästi liikuttaa, ja meitä muistutetaan edelleen, että prinssi Philipillä oli aivan poikkeuksellinen vaikutus lukemattomiin ihmisiin koko hänen elämänsä ajan.

Kuningattaren uskotaan viettävän suru-uutisten varjostamaa syntymäpäiväänsä lounastamalla perheenjäsentensä kanssa Windsorin linnassa, kertoo Telegraph-lehti. Sen mukaan kuningattaren syntymäpäivän juhlintaan perinteisesti kuuluneet kunnialaukaukset on peruttu suruajan vuoksi.

Hautajaiset järjestettiin viime lauantaina ja kenties surullisin näky oli koronarajoitusten vuoksi yksin erillään perheestä istuva surun murtama kuningatar.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja