William ja Catherine ovat nyt Walesin prinssi ja prinsessa Instagramissakin – herkkiä sanoja Elisabetista: "Hän oli rinnallani elämäni surullisimpien päivien aikana"

Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä 1:58
Katso myös: Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä.

Britannian kruununperijäksi noussut William kirjoittaa koskettavasti isoäidistään Instagramissa.

Eilen vahvistui, että prinssi William tunnetaan jatkossa Walesin prinssinä, kun kuningas Charles III kertoi asiasta ensimmäisessä puheessaan kuninkaana. Tänään titteli vaihtui myös prinssin ja prinsessan yhteisellä virallisella sosiaalisen median tilillä Instagramissa.

Virallisella nimikkeellä on suuri merkitys, sillä monelle tulee yhä ensimmäisenä mieleen Williamin edesmennyt äiti, Diana, Walesin prinsessa -nimestä.

Samalla William kirjoittaa koskettavia muistosanoja isoäidistään Elisabetista.

– Olen menettänyt isoäitini. Samalla kun suren hänen menetystä, tunnen itseni uskomattoman onnekkaaksi. Minulla on ollut onni nauttia kuningattaren viisaudesta ja tuesta viidellä vuosikymmenellä, William kertoo.

– Hän oli rinnallani onnellisimpina hetkinäni. Ja hän oli rinnallani elämäni surullisimpien hetkien aikana.

Surullisimmilla päivillä William viitannee päiviin, jotka hän vietti veljensä Harryn kanssa isoäitinsä luona Balmoralin linnassa Dianan kuoleman jälkeisinä päivinä.

William oli tuolloin 15, Harry 12.

"Suru on rakkauden hinta"

Kirjoituksesta paistaa läpi Williamin kiintymys isoäitiinsä ja hänen kanssaan vietettyyn aikaan.

– Tiesin tämän päivän koittavan, mutta tulee kestämään jonkin aikaa, ennen kuin todellisuus elämästä ilman mummoa (Grannie) iskostuu.

– Isoäitini tunnetusti sanoi, että suru on rakkauden hinta. Kaikki suru, minkä tulevina viikkoina tunnemme, tulee olemaan testamentti rakkaudelle, jota tunsimme erityislaatuista kuningatartamme kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat