Prinssi William avautui ystävälleen rajulle koetukselle joutuneesta suhteesta veljeensä: ”En voi tehdä sitä enää”

3:33
Brittihovissa järjestetään maanantaina kriisikokous prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin päätöksen vuoksi. Tässä sunnuntaiaamun tärkeimmät uutiset.

Prinssi Williamin ajatuksista pikkuveljensä prinssi Harryn päätökseen astua taka-alalle hovista on saatu ensimakua. Arvostettu brittilehti The Sunday Times kirjoittaa tulevan kruununperijän olevan surullinen erkaantumisesta veljestään.

Julkisuuteen on kantautunut ensimmäistä kertaa prinssi Williamin mietteitä prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin brittihovia ravisuttavasta päätöksestä. The Sunday Times siteeraa Williamin nimettömänä pysyttelevää ystävää, joka kertoo keskustelleensa tulevan kruununperijän tuntemuksista liittyen veljensä astumisesta sivuun hovin ytimestä.

Williamin kerrotaan olevan surullinen siitä, että side hänen veljeensä on murtunut.

– Olen suojannut veljeäni koko elämiemme ajan, enkä voi tehdä sitä enää. Olemme eri yksilöitä, hän sanoi lehden mukaan ystävälleen.

Jatkaa veljensä tukena

Prinssit ovat kokeneet yhdessä poikkeuksellisen lapsuuden ja nuoruuden. Rankka kokemus äitinsä, prinsessa Dianan menettämisestä, yhdistää heitä aina.

Prinssi William toivookin, että yhteys veljeensä palaisi. Koko kuninkaallisen perheen yhteen hiileen puhaltaminen on vaarassa.

– Olen surullinen siitä.

– Kaikki mitä voimme nyt tehdä, kaikki mitä minä voin tehdä, on yrittää tukea heitä, hänen kerrotaan sanoneen veljestään.

Ratkaiseva päivä huomenna

Huomenna maanantaina on ensimmäinen tilaisuus saada korjattua tätä sidettä, kun kuninkaallisen perheen ydinhenkilöt kokoontuvat yhteen miettimään prinssi Harryn ja Meghanin uutta polkua. Helppoa siitä ei tule, sillä Harryn ja Meghanin ilmoituksen kerrotaan tulleen yllätyksenä jopa kuningatar Elisabetille.

Kokousta ollaan tituleerattukin laajalti kriisikokoukseksi.

Läsnä ovat kuningattaren ja prinssi Harryn lisäksi ainakin Harryn isä prinssi Charles ja veli prinssi William. Herttuatar Meghan osallistuu kokoukseen Kanadasta puhelimitse.

Kokouksessa on tarkoitus miettiä ainakin, millainen muutos prinssi Harryn saamaan taloudelliseen tukeen hovilta tulee, sekä millaisia edustustehtäviä aviopari tulee jatkossa tekemään.

Mitä kokouksessa tapahtuukin, siellä punnitaan ensi kertaa Williamin lupaus veljensä tukemisesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja