Prinssi Charlesin, 71, nousu vallan kahvaan lähenee – monet uskovat prinssin olevan kuitenkin liian itsekäs kuninkaaksi

Prinssi Charles ennustaa sään.

Prinssi Charles ei nauti edelleenkään kriitikoiden valtavaa suosiota.

Prinssi Charles, 71, on odottanut koko elämänsä sitä, että hän astuu tehtävään, johon häntä on myös syntymästään lähtien valmisteltu: Iso-Britannian kuninkaaksi. Charles on kuningatar Elisabetin, 94, ja prinssi Philipin, 99, vanhin poika ja näin ollen kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä. Maassa on kuitenkin käyty paljon keskustelua vuosien saatossa siitä, onko Charles sopiva johtamaan maata, vai voitaisiinko kruununperimyksessä hypätä hänen ylitseen suoraan hänen vanhimpaan poikaansa prinssi Williamiin. Osasyy tähän on myös Charlesin korkea ikä. Tämä tuskin tulee kuitenkaan toteutumaan. 

Charlesilla on ollut läpi elämänsä runsaasti kriitikkoja, jotka eivät usko, että hän olisi valtaan noustessaan hyvä kuningas. Sen lisäksi, että Charles alkaa olla iäkäs, monet uskovat Charlesin olevan myös liian itsekäs, jotta hän voisi olla hyvä monarkki. Charles on eittämättä ahkerasti työskentelevä kuninkaallinen, joka on vuosien saatossa ottanut hoitaakseen hiljalleen useita kuningataräitinsä tehtäviä. Charles elää kuitenkin äärimmäisen ylellistä sekä etuoikeutettua elämää, jonka ansiosta prinssi on ansainnut myös henkilökuntansa keskuudessa lempinimen "hemmoteltu prinssi". 

Prinssillä on kotonaan erittäin paljon vaatimuksia, joita hänen työntekijöidensä on noudatettava. Muun muassa Charlesin edesmenneen ex-vaimon prinsessa Dianan hovimestarina toiminut Paul Burrell on kertonut, että mikäli asioita ei ole tehty prinssin haluamalla tavalla, joutuu koko henkilökunta läksytyksen kohteeksi.

Charlesin henkilökunnan keskuudesta on kantautunut myös puheita siitä, ettei Charles osaa ottaa muita huomioon. Prinssin henkilökunnalle koituu toisinaan melko raskaaksi esimerkiksi se, että Charles syö vain kaksi ateriaa päivässä. Se, että Charles jättää usein väliin lounaan, tarkoittaa usein myös sitä, että muutkaan eivät saa lounasaikaan syödäkseen. 

– Kun olemme päiväretkillä tai ulkomaan matkoilla, hän voi kulkea koko päivän pysähtymättä pitämään taukoja, mikä tarkoittaa sitä, että meidän kaikkien on jätettävä lounaamme väliin. Hän ei vaikuta huomaavan murisevia mahoja ympärillään. Sinun on vain opittava syömään runsas aamupala noina päivinä, Charlesin henkilökunnan jäsen on kertonut. 

Lisäksi Charlesin ja prinsessa Dianan avioliitto on yksi brittihovin surullisimmista tarinoista. Avioliitto kaatui prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin salasuhteeseen, vaikka ei Dianakaan ollut tahollaan täysin uskollinen, vaan hänelläkin oli avioliiton ulkopuolisia suhteita. Avioliittosotkusta muistetaan kuitenkin parhaiten valtavat kohut muun muassa Charlesin ja Camillan välisestä puhelusta, joka vuoti lehdistöön auki kirjoitettuna ennen kuin Charles ja Diana erosivat lopullisesti. Puhelussa Charles muun muassa totesi Camillalle haluavansa olla tämän tamponi. Myös nämä tapahtumat huomioon ottaen monet ovat pitäneet Charlesia itsekkäänä.

Kun Charles lopulta astuu vallan kahvaan, nähtäväksi jää millainen kuningas hän tulee todella olemaan. Joidenkin arvioiden mukaan Charles tulisi pienentämään hovin merkitystä ja pitämään ainoastaan lähimmät perheenjäsenensä brittihovin ytimessä. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja