Mainos

Prinssi Charles ja prinsessa Diana reagoivat odottamattomalla tavalla avioliittonsa päättymiseen: "Diana kertoi minulle jotain mielenkiintoista"

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta

Prinssi Charles ja prinsessa Diana erosivat lopullisesti vuonna 1996 vuosia kestäneiden avioliittovaikeuksien jälkeen.

Koko maailma seurasi heinäkuussa 1981 kuinka prinssi Charles ja prinsessa Diana sanoivat toisilleen tahdon. Vaikka häät itsessään olivat satumaiset, ei pariskunnan avioliitto sitä ollut

Kuninkaallisen pariskunnan skandaalien sekä salasuhteiden värittämästä avioliitosta tuli lopulta painajaismainen. Vuonna 1992 tilanne äityi niin pahaksi että pari ilmoitti muuttavansa erilleen. Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 1996 pariskunta otti avioeron

Avioeronsa päivänä Charles ja Diana tekivät yhdessä jotain odottamatonta, ottaen huomioon kuinka myrskyisä heidän suhteensa sekä eronsa oli ollut. Toimittaja-kirjailija Ingrid Sewardin mukaan pariskunta itki yhdessä allekirjoitettuaan eropaperit. 

– Diana kertoi minulle jotain melko mielenkiintoista. Hän sanoi, että avioeron päivänä hän ja Charles istuivat yhdessä sohvalle ja itkivät. Se oli hullu ero mutta siinä vaiheessa kun avioerosta tuli virallinen, he olivat paljon paremmissa väleissä, Seward kertoo The Royal Family at War -dokumentissa. 

Dokumentin mukaan Diana ei olisi halunnut avioeroa Charlesin kanssa, vaan olisi mieluummin halunnut väliaikaisen eron. Dianan annettua paljastavan ja kuuluisan haastattelunsa avioliitostaan kuningatar Elisabet lähetti kertoman mukaan pojalleen sekä miniälleen kirjeen, jossa hän vaati pariskuntaa ottamaan avioeron. 

– Harkittuaan tilannetta kuningatar kirjoitti sekä prinssille että prinsessalle aiemmin tällä viikolla ja antoi Edinburghin herttuan (prinssi Philipin) tukeman näkemyksensä siitä, että aikainen avioero olisi toivottavaa, palatsin tiedotteessa todettiin aikoinaan. 

Prinssi Charles oli samaa mieltä, mutta Dianalla meni kaksi kuukautta päätöksensä tekemiseen. Kaksikon avioerosta tuli virallinen elokuussa 1996. 

Prinsessa Diana kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa vuotta myöhemmin, elokuussa 1997. Charles meni uusiin naimisiin Camilla Parker-Bowlesin kanssa vuonna 2005. Kaksikolla oli pitkään kestänyt suhde jo Charlesin ja Dianan avioliiton aikana. 

Lähde: CheatSheet

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja