Mainos

Prinsessa Diana ajoitti prinssi Williamin syntymän prinssi Charlesin aikataulujen mukaan: "Olin todella kiitollinen"

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta

Prinsessa Diana kertoi vuonna 1992, että prinssi Williamin synnytystä piti aikaistaa valtaviksi kasvaneiden mediapaineiden takia. 

Vuonna 1992 julkaistiin kuninkaallisen elämäkertakirjailijan Andrew Mortonin teos prinsessa Dianan elämästä, jossa edesmennyt kuninkaallinen kertoi poikkeuksellisen avoimesti elämästään ja epäonnisesta suhteestaan prinssi Charlesin kanssa. Kirjassa Diana muisteli myös aikaa, jolloin hän synnytti poikansa, prinssit Williamin ja Harryn.

Tällä hetkellä koko maailma seuraa silmä kovana sitä, milloin prinssi Harryn viimeisillään raskaana oleva puoliso herttuatar Meghan synnyttää pariskunnan esikoisen. Mediamylläkkä oli kuitenkin prinssi Williamin syntymän aikaan vuonna 1982 vielä valtavampi. 

Prinsessa Diana kertoi vuonna 1992 paineiden olleen raskauden loppuvaiheessa niin valtavat, että hän päätti haluavansa käynnistää Williamin synnytyksen nopeammin. 

– Kun saimme Williamin, meidän täytyi löytää päivä kalenterista joka sopi Charlesille ja hänen poololleen. Williamin synnytystä täytyi nopeuttaa, sillä en pystynyt käsittelemään mediapainetta enää yhtään pidempään, siitä tuli sietämätöntä. Tuntui, kuin kaikki olisivat tarkkailleet minua joka ikinen päivä. 

Lopulta Charles löysi kuin löysikin aikaa ollakseen mukana esikoisensa syntymässä.

– Joka tapauksessa, poikamme saapui, into oli suurta. Kaikki olivat riemuissaan, me olimme löytäneet päivän jolloin Charles pystyi laskeutumaan pooloponinsa selästä ollakseen kanssani synnytyksessä. Se oli erittäin mukavaa, olin todella kiitollinen siitä. 

Prinssi Harryn syntymän aikaan Dianan ja Charlesin ei tarvinnut kuitenkaan setviä pooloaikataulujen kanssa. Dianan mukaan ennen Harryn syntymää pariskunta oli läheisempi kuin koskaan. 

Vaikka toinen raskaus toi kuninkaallista paria lähemmäs toisiaan, Diana ei kertonut kuopuksen sukupuolta Charlesille ennen kuin tämä syntyi. 

– Tiesin, että Harry olisi poika koska näin sen monitorista. Charles halusi aina tytön. Hän halusi kaksi lasta, ja hän halusi tytön. Tiesin, että Harry oli poika, joten en kertonut hänelle. 

Harryn syntyessä Charles ei puhkunut intoa lapsensa sukupuolesta. 

– Ensimmäinen kommentti oli: "Voi luoja, se on poika". Seuraava kommentti: "Ja hänellä on jopa punaiset hiukset", Diana muisteli Harryn syntymää. 

Charles ei ollut lämmennyt lapsensa sukupuolelle tämän ristiäisiinkään mennessä. Dianan mukaan Charles totesi hänen äidilleen ristiäisissä pariskunnan olevan erittäin pettyneitä ja luulleen, että lapsi on tyttö. Dianan äiti ei kuitenkaan halunnut kuunnella Charlesin negatiivisuutta ja totesi, että tämän tulisi olla onnellinen terveestä lapsesta. 

Pian Harryn syntymän jälkeen Dianan ja Charlesin avioliitto alkoi rakoilla toden teolla. Charles aloitti uudestaan suhteensa nuoruutensa rakkauden Camilla Parker-Bowlesin kanssa, jonka kanssa hän avioitui lopulta vuonna 2005. 

Prinsessa Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa elokuussa 1997. 

Lähde: Cheatsheet

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja