Prinsessa Dianan entinen hovimestari uskoo kuningas Charlesin luopuvan kruunustaan 10 vuoden kuluttua

Britannian uusi hallitsija Kuningas Charles III vannoi valansa – katso video! 0:59
Kuningas Charles vannoi valansa.

Prinsessa Dianan entinen hovimestari Paul Burrell uskoo, että 10 vuoden kuluttua kuningas Charles luovuttaa kruununsa prinssi Williamille. 

Prinsessa Dianan  entinen hovimestari Paul Burrell uskoo, että kuningas Charles, 75, tulee luopumaan kruunustaan 10 vuoden kuluttua ja tekemään tilaa pojalleen prinssi Williamille, 41, ja tämän puolisolle prinsessa Catherinelle, 42.

Burrell työskenteli Dianalle yli 10 vuotta ennen prinsessan äkillistä kuolemaa vuonna 1997. 

Burrell uskoo, että Charles ja kuningatar Camilla antavat työlleen vielä 10 vuotta. 

– Uskon, että tämä on 10 vuoden suunnitelma. En usko, että hän haluaa jatkaa kuninkaana, kun Euroopan kruunatut hallitsijat ovat huomanneet, että he voivat luovuttaa tehtävänsä perillisilleen ja nähdä heidän tulevan monarkiksi ja nauttia siitä, Burrell kertoi. 

Burrell ei usko, että kuningatar Elisabet olisi koskaan luopunut kruunustaan, koska hän on eri sukupolvea. 

– Hänen koko elämänsä oli muovautunut monarkkina olemisen ympärille. Mutta kuningas tietää tarkalleen, mitä tehdä, ja ottaa mallia prinssi Philipin kirjasta ja sanoo, että on tehnyt tarpeeksi ja haluaa tehdä asioita, joita haluaa tehdä, Burrell kertoi. 

Burrell uskoo, että Iso-Britannia ottaisi uuden kuninkaan ja kuningattaren hyvin vastaan, ja ympyrä ikään kuin sulkeutuu, kun Dianan pojasta tulee kuningas. 

Tanskassa kuningatar Margareeta, 83, ilmoitti uudenvuodenpuheessaan 31. joulukuuta luopuvansa kruunustaan ja vallastaan 14. tammikuuta. Tuolloin prinssi Frederik, nykyinen kuningas Frederik, otti ohjat käsiinsä. 

Burrell ennakoi, että jos Catherinen terveys on kyllin hyvä syksyllä, niin hän ja William todennäköisesti lähtevät kiertueelle Kanadaan tai Australiaan. Hän näkee Catherinen isona voimavarana kuninkaallisille sekä perheen tulevaisuutena. 

– Luulen, että kuninkaalla on suunnitelma seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi, mutta uskon, että hän seuraa Tanskan kuningattaren esimerkkiä, hän haluaisi nähdä poikansa kruunattavan. Kukapa ei haluaisi nähdä poikansa nousevan uransa huipulle, Burrell kiteytti. 

Sekä Catherine että Charles pääsivät äskettäin sairaalasta. Catherine oli vatsaleikkauksessa ja Charles puolestaan suurentuneen eturauhasen vuoksi operaatiossa

Lue myös:

    Uusimmat