Prinsessa Catherinen kohukuvassa on nyt sisältövaroitus

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
MTV Uutiset analysoi prinsessa Catherinen kohukuvaa ja syitä mahdolliselle manipulaatiolle.

Prinsessa Catherinen kuvasta lapsiensa kanssa nousi iso kohu, kun sen epäiltiin olevan muokattu. Pian paljastuikin, että näin todella on. 

Prinsessa Catherinen  Ison-Britannian äitienpäivänä 10. maaliskuuta julkaisemaan Instagram-kuvaan on ilmestynyt sisältövaroitus. 

Sisältövaroituksessa kuvan alareunassa kerrotaan, että kyseessä on muokattu kuva tai video, ja että riippumattomat faktantarkistajat ovat tarkistaneet muokatun kuvan.

Faktantarkistajien mukaan kuvaa on muokattu sillä tavoin, että se voi johtaa ihmisiä harhaan.

Kohu nousi alla olevasta kuvasta. Sisältövaroitus tulee näkyviin, kun kuvan katsoo Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuvakohu sai alkunsa, kun sen epäiltiin olevan muokattu ja isot, kansainväliset uutistoimistot AP, AFP ja Reuters ilmoittivat poistavansa kuvan arkistoistaan. 

Kuva on prinssi Williamin ottama ja siinä esiintyy Catherinen lisäksi myös parin lapset prinssi George, prinsessa Charlotte  ja prinssi Louis

Kuvamanipulaation tultua ilmi Kensingtonin palatsi julkaisi sosiaalisen median tileillään lyhyen lausunnon prinsessa Catherinen nimissä, jossa tämä otti vastuun kuvan muokkauksesta. 

– Kuten monet amatöörikuvaajat, myös minä kokeilen toisinaan editointia. Haluan pyytää anteeksi eilen jakamamme perhekuvan aiheuttamaa sekaannusta. Toivottavasti kaikilla juhlijoilla oli oikein iloinen äitienpäivä, julkaisussa luki.

Catherine on ollut sairauslomalla tammikuun puolivälistä alkaen vatsan alueen leikkauksen jälkeen, ja hänen on kerrottu pysyvän julkisista edustustehtävistään poissa pääsiäiseen asti. Edellisen kerran Catherine on edustanut julkisesti jouluna. 

Lue myös:

    Uusimmat