Kansainvälinen kuvatoimisto: Kuningatar Elisabetin kuvaa sukulaislasten kanssa on muokattu

Prinsessa Catherine pahoittelee kuvansa manipulointia 2:07
Katso videolta, mitkä kohdat prinsessa Catherinen ja hänen lastensa kuvassa eivät täsmää.

Getty Images -kuvatoimisto on tutkinut kuningatar Elisabetin ja kuninkaallisten lasten yhteiskuvaa ja tullut siihen tulokseen, että sitä on digitaalisesti muokattu. 

Viime aikoina otsikot ovat täyttyneet prinsessa Catherinen  epäonnistuneesta Ison-Britannian äitienpäivänä julkaistun kuvan muokkauksesta ja salaliittoteorioista hänen voinnistaan tammikuisen vatsaleikkauksen jälkeen

Muitakin kuninkaallisia kuvia on ilmeisesti muokattu, sillä Getty Images -kuvatoimiston mukaan kuningatar Elisabetin kuvaa lastenlastensa ja lastenlastenlastensa kanssa on digitaalisesti paranneltu. Kuvatoimisto on laittanut kyseiseen kuvaan toimituksellisen huomautuksen, että kuvaa on digitaalisesti muokattu. Kuva on prinsessa Catherinen ottama. 

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuvan lähempi tarkastelu näyttää useita epäjohdonmukaisuuksia, muun muassa pystysuoran viivan, jossa edesmenneen kuningattaren hameen kuviointi ei täsmää. Lisäksi prinssi Louisin korvan takana näkyy tumma varjo, ja samanlainen pieni musta läikkä näkyy myös prinssi Georgen  paidankauluksen takana. Myös Mia Tindallin hiuksissa on merkkejä digitaalisesta muokkauksesta.

The Telegraphin artikkelista voit katsoa tarkat kohdat, jotka eivät täsmää kuningatar Elisabetin ja kuninkaallisten lasten kuvassa.

Kuva on otettu Balmoralissa elokuussa 2022, ja Buckinghamin palatsi julkaisi sen 21. huhtikuuta 2023 Elisabetin 97-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Elisabet kuoli 96-vuotiaana 8. syyskuuta vuonna 2022.

Getty Images otti kyseisen kuvan tarkempaan syyniin sen jälkeen, kun kuvakohu prinsessa Catherinen ja hänen lastensa äitienpäiväkuvasta alkoi. Catherine myönsi jälkikäteen kuvan muokkaamisen. 

Getty Images on tiettävästi ainoa, jonka kuva-arkistosta kuningatar Elisabetin ja kuninkaallisten lasten kuva vielä löytyy. Muut kuvatoimistot rajasivat sen käytön joulukuuhun 2023 asti. 

AFP: Kensingtonin palatsia ei enää pidetä luotettavana lähteenä

Prinsessa Catherinen muokkaamassa kuvassa on tällä hetkellä sisältövaroitus, eikä sitä näe ennen kuin klikkaa erikseen tekstiä ”katso kuva”. Faktantarkistajien mukaan kuvaa on muokattu sillä tavoin, että se voi johtaa ihmisiä harhaan.

Alla oleva kuva on prinsessa Catherinen muokkaama ja se julkaistiin Ison-Britannian äitienpäivänä 10. maaliskuuta prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen virallisella Instagram-tilillä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Isot, kansainväliset uutistoimistot AP, AFP ja Reuters ovat poistaneet kuvan arkistoistaan. AFP:n uutisjohtaja Phil Chetwynd sanoi, ettei Kensingtonin palatsi ei ole enää luotettava lähde, ja että prinsessan kuvamanipulointi on selvästi uutistoimiston sääntöjen vastaista.

Viime viikolla CNN-televisioyhtiö vahvisti tarkastavansa kaikki Kensingtonin palatsin jakamat valokuvat.

Kensingtonin palatsi kieltäytyi kommentoimasta kuningatar Elisabetin ja kuninkaallisten lasten kuvaa. 

Lue myös:

    Uusimmat