Prinsessa Catherinen tuleva edustustehtävä ilmoitettiin – ja poistettiin yhtä nopeasti

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Puolustusministeriö poisti nopeasti sivuiltaan väitteen siitä, että prinsessa Catherinen osallistuminen kesäkuun Trooping the Colour -tapahtumaan olisi vahvistettu.

Tiistaina 5. maaliskuuta Ison-Britannian puolustusministeriö ilmoitti, että lähes koko alkuvuoden sairauslomalla ollut prinsessa Catherine, 42,  osallistuisi muiden brittikuninkaallisten mukana vuotuiseen kuningas Charlesin, 75, syntymäpäivää juhlistavaan Trooping the Colour -tapahtumaan kesäkuussa. Ilmoituksen mukaan Catherine olisi ollut osallistumassa sekä tapahtuman harjoituksiin 8. kesäkuuta, että sen päätapahtumaan 15. kesäkuuta. 

Puolustusministeriö kuitenkin poisti väitteen nettisivuiltaan vielä saman päivän aikana, kun Kensingtonin palatsi puolestaan vastasi, ettei Catherinen osallistumista tapahtumaan ollut vahvistettu, kertoo BBC

Lipunmyynti tapahtumaan oli alkanut, ja myyntisivun yhteydessä oli kuva Catherinesta sekä maininta siitä, että hän tulisi olemaan mukana tarkastamassa joukkoja 8. kesäkuuta. Ilmeisesti armeijan taholta oli ymmärretty, että Catherine tulisi osallistumaan tapahtumaan sen puolesta, että yksi hänen arvonimistään on Irlannin kaartin eversti, ja kyseinen rykmentti on tänä vuonna tapahtuman keskiössä. Asiaa ei kuitenkaan vahvistettu Kensingtonin palatsilta. 

Sivustolla myös kerrotaan yhä, että kuningas Charles itse tulisi olemaan tarkastamassa joukkoja pääpäivänä 15. kesäkuuta, mutta tätäkään tietoa hovi ei ole vahvistanut. 

Yleensä kunkin kuninkaallisen osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan paljon lähempänä kesäkuuta. 

Prinsessa Catherine on paraikaa pitkällä sairauslomalla hänelle tammikuun puolivälissä tehdyn vatsan alueen leikkauksen takia. Catherinen on kerrottu olevan poissa kuninkaallisista töistään ainakin pääsiäiseen asti. Leikkauksen syytä ei ole tarkennettu ja Catherinen voinnista on tihkunut hyvin vähän tietoa julkisuuteen. Palatsi on muutaman kerran tiedottanut prinsessan voivan hyvin. 

Kuningas Charles niin ikään on sairauslomalla saatuaan helmikuun alussa syöpädiagnoosin. Sairauslomansa aikana Charles ei edusta, mutta hoitaa kuitenkin hallinnollisia töitään. Palatsi ei ole tiedottanut, milloin Charles tulisi palaamaan edustustehtäviinsä. 

Lue myös:

    Uusimmat