Prinsessa Annen poika paljastaa: Kuningas Charles on turhautunut toipumisajastaan

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Katso myös: Kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Kuningas Charlesilla on kova hinku päästä takaisin työtehtäviensä pariin.

Prinsessa Annen poika Peter Phillips puhui Sky News Australialle antamassaan tv-haastattelussa enonsa kuningas Charlesin voinnista tämän toipuessa syövästä. Buckinghamin palatsi tiedotti helmikuun alussa, että kuningas Charlesilla oli diagnosoitu syöpä ja että tämä oli aloittanut säännölliset hoidot.

Phillipsin mukaan kuningas voi hyvin, mutta on samanaikaisesti "erittäin turhautunut".

Hän on turhautunut, koska hän ei voi vain jatkaa ja tehdä kaikkea, mitä hän haluaisi pystyä tekemään, Phillips kertoi kuninkaan mielenmaisemasta.

Phillipsin mukaan kuningas ymmärtää, että tämän on keskityttävä nyt itseensä.

– Hän kyselee jatkuvasti henkilökunnaltaan, lääkäreiltään ja hoitajiltaan, että hän voiko hän tehdä tätä, voikohan hän tehdä tuota, Phillips lisäsi.

Siskonpojan mukaan ydinviesti on, että kuningas haluaisi jo kovasti päästä palaamaan takaisin "normaaliin", ja on luultavasti turhautunut siihen, että toipuminen kestääkin hieman kauemmin kuin hän haluaisi.

Buckinghamin palatsi kertoi helmikuussa, että Charlesin syöpä havaittiin, kun hän oli ollut tammikuussa hoidettavana eturauhasen liikakasvun vuoksi. Palatsi ei ole kertonut tarkkoja tietoja esimerkiksi syövän laadusta, mutta on tähdentänyt, ettei kyse ole eturauhassyövästä.

Charles aloitti säännölliset syöpähoidot pian diagnoosin saamisen jälkeen. Hän luopui väliaikaisesti edustustehtävistään.

Viikonloppuna uutisoitiin, että Charles on kuninkaallisten lähteiden mukaan toiveikas sen suhteen, että pystyy osallistumaan pääsiäisenä perinteiseen jumalanpalvelukseen muun kuninkaallisen perheen rinnalla

Lue myös:

    Uusimmat