Prinsessa Annelle annettiin aikoinaan hyvin harvinainen arvonimi – seuraava mahdollinen tittelin kantaja on prinsessa Charlotte

1:12
Näin prinsessa Charlotte aloitti koulutaipaleensa vuonna 2019.

Prinsessa Anne pitää titteliä hallussaan elämänsä loppuun saakka.

Ison-Britannian kuningatar Elisabet antoi kesäkuussa 1987 tyttärelleen prinsessa Annelle harvinaisen kuninkaallisen arvonimen, Princess Royal, eli kuninkaallinen prinsessa.

Prinsessa Anne on vasta seitsemäs henkilö, jolle arvonimi on myönnetty, kirjoittaa Hello.

Arvonimi ei mene automaattisesti kenellekään, eikä sitä voi pitää kuin yksi elossa oleva kuninkaallisen perheen jäsen kerrallaan. Titteliä ei voida myöntää myöskään kenelle tahansa prinsessalle.

Elisabet ei aikoinaan voinut saada titteliä

Princess Royal -tittelin jakoi ensimmäistä kertaa kuningas Charles I tyttärelleen prinsessa Marylle vuonna 1642.

Arvonimi annetaan perinteisesti hallitsijan vanhimmalle tyttärelle, mutta ei kuitenkaan automaattisesti. Ennen prinsessa Annea titteli oli viimeksi kuningatar Elisabetin tädillä, prinsessa Marylla. Kyseinen prinsessa Mary oli kuningas George V:n ja kuningatar Maryn ainoa tytär.

Prinsessa Mary kuoli vuonna 1965, joten kuninkaallisen prinsessan titteliä ei ollut kenelläkään 22 vuoteen, ennen kuin Elisabet myönsi sen omalla tyttärelleen, prinsessa Annelle.

Titteli myönnetään kantajalleen iäksi, eli vaikka prinsessa eläisi pidempään kuin hallitsijana oleva vanhempansa, tämä saa pitää kuninkaallisen prinsessan tittelin kuolemaansa saakka.

Tämän takia kuningatar Elisabetin isä kuningas George VI ei esimerkiksi voinut antaa titteliä tyttärelleen, sillä prinsessa Mary piti yhä titteliä hallussaan.

Seuraava tittelin haltija prinsessa Charlotte?

Seuraava mahdollinen Princess Royalen -arvonimen haltija on prinssi Williamin tytär prinsessa Charlotte, 6. 

Kun prinssi William astuu tulevaisuudessa valtaistuimelle isänsä prinssi Charlesin jälkeen, voisi William myöntää tittelin tyttärelleen. Titteliä ei voi kuitenkaan myöntää ennen kuin prinsessa Annesta aika jättää.

Lähde: Hello!

Katso myös: Näin reippaasti prinsessa Charlotte aloitti koulutiensä vuonna 2019

1:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja