Mainos

Presidenttinä Laura Huhtasaari vetäisi kireää armahduslinjaa

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on tiukan armahduslinjan kannattaja.

Hän sanoo STT:n haastattelussa, että ei presidenttinä armahtaisi pedofiileja, raiskaajia ja "naisten hakkaajia" missään olosuhteissa. Huhtasaaren mukaan näistä rikoksista annettuja tuomioita pitäisi koventaa huomattavasti.

Huhtasaari pitäisi myös kiinni presidentin armahdusoikeudesta. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että olisi valmis luopumaan kyseisestä valtaoikeudesta, koska se on jäänne menneistä kuningasajoista.

Huhtasaaren mielestä armahdusoikeudesta voi pitää kiinni.

– Onhan se jäänne, mutta minusta on ihan hienoa, että meillä on jotain perinteitä. Kyllä se on hyvä säilyttää presidentillä.

Huhtasaari olisi valmis tietyissä olosuhteissa antamaan armoa.

– Jos kokisin, että ihmisen elämäntilanne olisi muuttunut tai että tuomio ei ollut linjassa kokonaisuuteen nähden, että olisi jotain inhimillisiä syitä.

Nykyisen presidentin armahduslinjaa Huhtasaari ei halua arvioida, koska ei ole perehtynyt siihen riittävän hyvin.

Niinistö on kaudellaan marraskuun alkuun mennessä armahtanut kahdeksantoista ihmistä. Hän sanoi STT:n haastattelussa aiemmin marraskuussa, että hän ei arvioi rikoksen laatua eikä tuomiota armahduksissa, koska se olisi oikeusjärjestyksen arvioimista.

– Siitä, että arvioitaisiin jollain tavalla uudelleen se tuomio, vallitsee totaalinen väärinkäsitys. Siitä ei ole kysymys. Armahdus liittyy muihin syihin kuin rikokseen, Niinistö sanoi tuolloin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.