Presidentti Niinistökin otti kantaa hallituksen ja opposition leikkimieliseen sanailuun tiedustelutontuista: "Kun on huumoria, on toivoa"

2:31
Video: Perussuomalaisten Tavio ehdotti tonttuagentteja avuksi eduskuntaa vaivaavaan kiistaan kyselytunnilla

Vaikka politiikassa yleensä puhutaan vakavista asioista ja tunteetkin kuumenevat, huumori kuitenkin antaa toivoa. Myös presidentti ilahtui nähdessään hallituksen ja opposition leikkimielisen sanailun.

Vuoden viimeinen eduskunnan kyselytunti päättyi torstaina perinteiseen leikkimieliseen kysymykseen, joka koski tällä kertaa suomalaisten tuhmuutta.

Kysymys ja pääministerin vastaus otettiin vastaan naurun saattelemana; pitkään aikaan ei ole eduskunnassa ollut yhtä montaa hymyilevää kansanedustajaa sekä hallituksen ja opposition puolella samanaikaisesti. 

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti tänään kantaa huumorin tärkeydestä.

– Pikku pilkahdus kyselytunnilla: Edustaja Tavion ja pääministeri Marinin leikkimielinen loppusanailu. Kun on huumoria, on toivoa, presidentti kirjoitti Twitterissä. 

"Tontuiksi kutsuttavia agentteja jalkautuu ihmisten ikkunoiden taakse"

Perinteisen kysymyksen esitti tänä vuonna perussuomalaisten Ville Tavio. Hän kysyi hallitukselta, antaako se toimivaltuudet tonttuagenteille ja heidän pomolleen joulupukille, kun he selvittävät suomalaisten tuhmuutta. 

– Massiivinen joukko tontuiksi kutsuttavia agentteja jalkautuu ihmisten ikkunoiden taakse ja silmä- sekä kuulohavainnoin selvittävät kansalaisten käytöstä, Tavio kuvaili. 

Pääministeri vakuutti, että hallitus antaa täysimääräiset valtuudet joulupukille, vaikka sitä ei hallitusohjelmaan olekaan kirjattu.

Pääministerin vastauksen jälkeen eduskunta lopetti vuoden viimeisen kyselytunnin ainakin pääosin hymyssä suin. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja