Presidentti Niinistö poseerasi Yhdysvaltojen asevoimien kenraalin kanssa – eilen vieraana oli Venäjän asevoimien komentaja

1:18
Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilasjohtajat tapasivat eilen Vantaalla – Ilkka Kanerva kertoo taustat.

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Yhdysvaltojen asevoimien kenraali Mark Milleyn. Tapaamisesta on julkaistu kuva Twitterissä.

Niinistö ja Milley tapasivat tasavallan presidentin kanslian julkaiseman päivityksen mukaan Mäntyniemessä. Milley on Yhdysvaltojen asevoimien puolustushaarakomentajien puheenjohtaja.

Tapaamisesta on julkaistu myös kuva, jossa miehet poseeraavat suojamaskit päässään ja toisistaan turvaetäisyyttä pitäen.

Kuva on vierasta lukuun ottamatta asetelmaltaan lähes identtinen presidentin kanslian eilen julkaiseman otoksen kanssa. Tuolloin Niinistön vieraana kävi Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö, kenraali Valeri Gerasimov.

Niinistö kommentoi tapaamisia omalla Twitter-tilillään ja kiittelee sotilasjohtajia hyvistä keskusteluista.

– Tärkeitä ja näkemyksellisiä keskusteluja kummankin kenraalin kanssa eilen ja tänään. Suomi on edelleen valmis tarjoamaan hyviä palveluitaan keskustelujen pitämiseksi – ja Helsingin henkeä, presidentti kirjoittaa.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva kommentoi eilistä tapaamista MTV Uutisille ja sanoi, että se kielii luottamuksesta, jota Suomi nauttii.

– Kyllä Suomi nauttii tässä suhteessa suurta luottamusta, ja se on iso, iso asia tietysti, että Suomeen voidaan ja halutaan tulla puolin ja toisin. Varmasti siinä on meidän aktiivisuudellamme myös oma osuus, että Suomi haluaa asiallisesti hoitaa tämän tyyppiset kysymykset, hän sanoi.

Juttua täydennetty 23.9. kello 12.21: Lisätty tieto presidentti Niinistön omasta Twiitistä koskien tapaamisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja