Suomalaisdiplomaatin erityinen päivä: "Kävin kahdesti Yhdysvaltain presidentti Trumpin luona"

7:13
Näin MTV Uutiset kertoi muinaisjäänteiden palauttamisesta viime syksynä.

Suomalaiset ovat edustaneet eilen Valkoisessa talossa oikein urakalla. Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs taisi tehdä jopa jonkin sortin ennätyksen Donald Trumpin tapaamisten suhteen.

Suomen kansallismuseon ylijohtaja ElinaAnttila ja Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala vierailivat eilen Valkoisessa talossa ja tapasivat presidentti Donald Trumpin.

Tapaaminen liittyi matkaan, jonka aikana Suomen kansallismuseon Mesa Verde -kokoelmasta luovutettiin Yhdysvaltain alkuperäiskansojen edustajille takaisin esivanhempien jäänteet ja hautaesineet.

Anttila huomauttaa, että kulttuuri ja kulttuuriperintökysymykset ovat osa kansainvälistä politiikkaa.

–Alkuperäiskansojen oikeuksien eteen on tehtävä vielä paljon työtä. Olen hyvin iloinen, että lopuksi myös tapaaminen presidentti Trumpin kanssa onnistui, ja tapaaminen toi huomiota tälle työlle, Anttila sanoo tiedotteessa.

Valkoisen talon Twitter-tililläkin on kerrottu siitä, että Suomen kansallismuseo on luovuttanut muinaisjäänteet Masa Verden -alueen heimoille.

Valkoisessa talossa vierailu on monelle asia, joka tapahtuu vain kerran elämässä. Tuoreella suurlähettiläälle Mikko Hautalalle päivä oli vielä harvinaisempi, sillä hän vieraili Valkoisessa talossa ja tapasi presidentti Trumpin peräti kaksi kertaa saman päivän aikana.

Hautala kertoo yksityisessä Facebook-päivityksessään, että hän tapasi Trumpin myös valtuuskirjan luovutustilaisuudessa.

– Tänään oli erityinen päivä. (…) Kävin kahdesti Oval Officessa Yhdysvaltain presidentti Trumpin luona, hän kirjoittaa.

Päivityksensä kommenteissa Hautala kertoo, että Yhdysvaltain sisäministeri David Bernhard oli onnitellut miestä tästä saavutuksesta, mutta arvellut samalla huvittuneena, että seuraavaan kertaan saattaa mennä aikaa.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 21.33: Lisätty tieto Hautalan ja Trumpin kahdesta tapaamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja