Presidentti Niinistön ja Venäjän asevoimien komentajan yhteiskuvat julki – turvavälit ja maskit kasvoilla

1:18
Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilasjohtajat tapasivat tänään Vantaalla – Ilkka Kanerva kertoo taustat

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi kuvia presidentti Niinistön ja Venäjän asevoimien komentajan Valeri Gerasimovin kanssa. 

Yhdysvaltojen ja Venäjän asevoimien komentajat Mark Milley ja Valeri Gerasimov tapasivat tänään yllättäen Suomessa.  

Toistensa lisäksi he tapasivat myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen.

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi kaksi kuvaa Niinistön ja Gerasimovin kohtaamisesta. Kuvissa he esiintyvät kasvomaskit naamallaan ja turvavälit huomioiden.

Tapaamisesta ei liiemmin hiiskuttu julkisuuteen etukäteen. Asiasta uutisoitiin ensimmäisenä kansainvälisessä mediassa. 

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva kommentoi haastattelussa MTV:lle aiemmin tänään, että tapaaminen osaltaan kielii luottamuksesta, jota Suomi nauttii.

– Kyllä Suomi nauttii tässä suhteessa suurta luottamusta, ja se on iso, iso asia tietysti, että Suomeen voidaan ja halutaan tulla puolin ja toisin. Varmasti siinä on meidän aktiivisuudellamme myös oma osuus, että Suomi haluaa asiallisesti hoitaa tämän tyyppiset kysymykset.

Artikkelia korjattu 22.9.2021 kello 21.10. Niinistö ja Gerasimov tapasivat toisensa Mäntyniemessä, ei Könörissä kuten aiemmin uutisessa väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja