Presidentti Niinistö piti perinteisen joulupuheensa veteraaneille – muistutti sotien jälkeisestä ihmeestä: "Ilman teitä emme olisi maa, joka on kärjessä lähes kaikissa vertailuissa"

Presidentti Niinistö puhuu sotainvalideille – MTV Uutiset paikalla perinteisessä joulupuheessa 7:04

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti perinteisen joulupuheen Kaunialan sairaalan joulujuhlassa.

Kaunialan sotavammasairaala on vuodesta 1946 asti vastannut sotainvalidien hoidosta. Presidentin puhe on sairaalassa jo monivuotinen traditio. Niinistö kertoi puheensa alkuun, että tilaisuudesta on tullut mieluinen osa presidenttiparin joulunajan perinteitä.

Puheessaan Niinistö muistutti, millaisen yhteiskunnan veteraanit onnistuivat rakentamaan.

– Talvisodan 105 päivää ovat pysyvästi jääneet kansakunnan muistiin: talvisodan ihme. Suomi kesti ja selvisi toisesta maailmansodasta itsenäisenä ja vapaana demokratiana.

– Tämän ihmeen pohjalle oli mahdollisuus rakentaa toinen ihme. Kovia kokeneesta ja köyhästä Suomesta rakennettiin pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta. Rakennustyössä sodanajan sukupolvet olivat mitä suurimmassa määrin mukana. Ilman teitä emme olisi tänään maa, joka on kärjessä lähes kaikissa hyvää mittaavissa kansainvälisissä vertailuissa.

Lopuksi Niinistö vielä kiitti veteraaneja tukevia tahoja sekä toivotti sotaveteraaneille rauhallista joulua.

– Kiitän teitä, arvoisat Kaunialan asukkaat, korvaamattomasta työstänne isänmaamme hyväksi. Toivotan kaikille rauhallista joulua.

Voit katsoa koko puheen artikkelin videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat