Sairaalassa koronan takia oleva presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukion muistavat veteraaneja ja lottia: "Uhrauksenne ja esimerkkinne eivät unohdu"

Kolmessa sodassa taistellut veteraani ja Suomen vanhimman suvun aatelinen Eero täyttää 100 vuotta:"En voi mennä synkkään metsään siten, ettei sota muistuisi mieleen" 5:03
MTV Uutiset Live vieraili viime vuonna 100 vuotta täyttäneen sotaveteraani Eero Blåfieldin luona, joka taisteli kolmessa sodassa: "En voi mennä synkkään metsään siten, ettei sota muistuisi mieleen"

Tänään vietetään kansallista sotaveteraanipäivää. Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ovat muistaneet veteraaneja ja lottia kirjallisella tervehdyksellä. Niinistö on parhaillaan sairaalassa hoidettavana pitkittyneiden koronavirusoireiden takia.  

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään tänä vuonna Lappeenrannan urheilutalolla. Niinistö ilmoitti jo tiistaina Facebookissa, että hänen osallistumisensa päivään jää tervehdyksen varaan viime viikolla todetun koronavirustartunnan takia. 

Tervehdys julkaistiin Tasavallan presidentin kanslian sivuilla, ja Niinistö julkaisi tervehdyksen myös omalla Facebook-sivullaan. 

Presidenttiparin tervehdyksessä tuotiin esiin tämänhetkinen sotatilanne. 

– Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt meitä kaikkia.  Uutisten seuraaminen on tuonut monille mieleen ne olot ja ajat, jolloin Suomi oli sodassa, tervehdyksessä sanotaan.

Tervehdyksessä puhutaan siitä, kuinka Itsenäisyytensä toisessa maailmansodassa säilyttänyt Suomi rakentui sotien jälkeen vahvaksi ja hyvinvoivaksi maaksi, joka on tullut muualla maailmalla tunnetuksi vakaudestaan ja onnellisuudestaan. 

– Tästä meidän on kiittäminen kaikkia niitä, jotka ovat vuosikymmenien mittaan tehneet pyyteetöntä työtä Suomen eteen.

Presidenttipari kirjoittaa, että kriisin ollessa nyt päällä tulee kaikkien pitää yhdessä huolta Suomen turvallisuudesta

– Päättäjien vastuulla on tehdä turvallisuutta vahvistavia ratkaisuja, mutta on meidän kaikkien yhteinen vastuumme rakentaa yhdessä entistäkin kestävämpää yhteiskuntaa.

Niinistö ja Haukio kiittävät tervehdyksessä sotiemme veteraaneja ja lottia siitä, että saamme elää vakaassa Suomessa. 

– Teidän uhraustenne ansiosta saamme elää turvallisessa ja vakaassa Suomessa. Kiitos siitä. Voitte olla varmoja, että uhrauksenne ja esimerkkinne eivät unohdu. Suomi huolehtii turvallisuudestaan nyt ja tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat