Presidentti Niinistö aloittaa kaksipäiväisen vierailunsa Puolaan

Presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään kaksipäiväisen virallisen vierailunsa Puolaan. Myös Niinistön puoliso tohtori Jenni Haukio osallistuu vierailulle.

Vierailua isännöi Puolan presidentti Andrzej Duda yhdessä puolisonsa Agata Kornhauser-Dudan kanssa.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Niinistö käy viralliset keskustelut presidentti Dudan kanssa tänään presidentinlinnassa Varsovassa. Keskusteluissa ovat esillä Puolan ja Suomen kahdenväliset suhteet sekä alueelliset turvallisuuskysymykset.

Niinistön ohjelmassa on lisäksi muita tapaamisia sekä seppeleenlasku tuntemattoman sotilaan hautamuistomerkille. Päivän päätteeksi on Puolan presidenttiparin isännöimä illallinen.

Huomenna tiistaina Niinistö osallistuu opiskelijoiden kanssa Varsovan yliopistolla järjestettävään keskustelutilaisuuteen, joka koskee Euroopan ja sen lähialueiden turvallisuutta.

Presidenttiparin yhteisen ohjelman lisäksi Haukio tutustuu vierailun aikana muun muassa Puolan taide- ja kulttuurihistoriaan yhdessä Kornhauser-Dudan kanssa.

Presidentti Niinistö vieraili edellisen kerran Puolassa tammikuussa 2020. Tuolloin hän osallistui Auschwitzin vapautuksen 75. vuosipäivän kunniaksi järjestettyyn muistotilaisuuteen.

Puolan presidentti Duda vieraili Suomessa viimeksi vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat