Presidentti Niinistö aloittaa tänään kaksipäiväisen vierailunsa Saksaan

Sauli Niinistö aloittaa kaksipäiväisen Saksan-matkansa – puhuu liittopresidentin kanssa turvallisuudesta ja piipahtaa Bonnin vanhaankaupunkiin.

Presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään kaksipäiväisen virallisen vierailunsa Saksaan. Myös Niinistön puoliso Jenni Haukio osallistuu vierailulle.

Niinistö muun muassa keskustelee tänään Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin kanssa tämän virka-asunnolla Bonnissa. Puheenaiheina ovat tasavallan presidentin kanslian mukaan muun muassa Suomen ja Saksan suhteet sekä Euroopan turvallisuus.

Keskusteluiden lisäksi ohjelmaan kuuluu vierailu Bonnin vanhassakaupungissa ja presidentti Steinmeierin ja tämän puolison Elke Büdenbenderin isännöimä illallinen.

Puolustusministeriöön torstaina

Torstaina Niinistön ohjelmaan kuuluu muun muassa vierailu Saksan puolustusministeriössä, jossa hänen on määrä tutustua tasavallan presidentin kanslian mukaan moderneihin puolustusteknologioihin.

Presidenttien puolisoilla on myös oma vierailuohjelmassa. Haukion on määrä vierailla Büdenbenderin kanssa YK:n ilmastosopimuksen sihteeristössä.

Presidenttiparien on myös määrä vierailla Unkelin vanhassakaupungissa.

Tavannut liittopresidentin säännöllisesti

Presidenttiuriensa aikana Steinmeier ja Niinistö ovat tavanneet toisiaan useita kertoja. Steinmeier vieraili Suomessa ensimmäisen kerran liittopresidenttinä vuonna 2018, ja vuotta aiemmin Niinistö oli hänen vieraanaan Saksassa.

Viimeksi Steinmeier vieraili Suomessa vuonna 2022. Niinistö on viimeksi käynyt Saksassa osallistuessaan Münchenin turvallisuuskonferenssiin viime helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat