Mainos

Presidentti Martti Ahtisaari väistyy perustamansa CMI:n johdosta – tilalle nousemassa Alexander Stubb

Rauhanvälitysjärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) perustaja, presidentti Martti Ahtisaari luopuu järjestön puheenjohtajuudesta ensi syksynä.

Hän esittää seuraajakseen entistä pääministeriä Alexander Stubbia (kok.).

Ahtisaari aikoo keskittyä CMI:n rauhantyön tukemiseen neuvonantajana ja asiantuntijana.

– Minulle on vastedeskin tärkeintä, että CMI jatkaa työtään yhtenä maailman arvostetuimmista rauhanvälitysorganisaatioista, Ahtisaari kertoo tiedotteessa.

Kesäkuussa 80 vuotta täyttävä Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000 presidenttikautensa päätyttyä. Hän on saanut työstään Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

CMI perustelee Stubbin valintaa uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi hänen pitkällä kokemuksella politiikan johtotehtävistä. Stubbilla on järjestön mukaan laajat kansainväliset verkostot, ja hän ymmärtää uuden sukupolven vaikuttamistyötä.

– Hallituksen puheenjohtajuus on minulle suuri kunnia. CMI:n rauhanvälitysosaaminen on maailman huippua. Lähden nöyränä oppimaan uutta alasta, jota kohtaan tunnen suurta mielenkiintoa. Olen aina ollut sitä mieltä, että suomalaiset ovat rauhanvälittäjinä maailman parhaimmistoa, Stubb sanoo tiedotteessa.

Moninkertainen ministeri

Alexander Stubb on moninkertainen ministeri. Pääministeriyden lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Suomen ulkoministerinä sekä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä. Stubb on työskennellyt pitkään myös EU:ssa eri tehtävissä.

CMI:n hallitus on vastuussa järjestön pitkäjänteisestä strategiasta, tärkeimmistä taloudellisista päätöksistä, uusien jäsenten valinnasta sekä toiminnanjohtajan nimittämisestä. 

Stubb ei halunnut tiistaina kommentoida STT:lle Ahtisaaren esitystä hänen nimityksestään CMI:n hallituksen puheenjohtajaksi. Stubb pitää tiedotustilaisuuden asiasta eduskunnassa huomenna iltapäivällä.

CMI:n hallitus on vastuussa järjestön pitkäjänteisestä strategiasta, tärkeimmistä taloudellisista päätöksistä, uusien jäsenten valinnasta sekä toiminnanjohtajan nimittämisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.